Seger med tio mål över Götene

Publicerad: 2023-09-16 18:04


Det blev en väldigt övertygande seger när Elfsborg besegrade Götene FK med hela 10 mål. 

En matchtät vecka avslutades mot Götene FK på Borås Arena denna lördag. Laget vann förra veckans bortamatch i serien och stod sedan för en mycket stark insats i DM där toppkonkurrenten FC Trollhättan besegrades med 2-0. Nu stod nästjumbon Götene för motståndet där gästerna verkligen behövde slåss för poäng för att komma ovanför nedflyttningsstrecket.

Men någon större kamp blev det inte i denna match. Elfsborg tog ledningen redan i fjärde minuten genom Mathilda Ståhlbom Karlsson. Stina Jensen ökade på i den 7’ minuten vilket gav en dröminledning. 20 minuter senare gjorde Götene ett självmål och strax efter kunde Ståhlbom Karlsson göra 4-0, vilket också blev halvtidsresultat.

I andra halvlek tryckte sedan Elfsborg på fortsatt Ida Backlund inledde med sitt mål till 6-0 innan Stina Jensen gjorde sitt andra för dagen. Därefter klev Vanessa Lopez in och gjorde två mål, varav det andra var årets hundrade mål i serien för Elfsborg. Även Fanny Johansson fick göra ett mål innan Jensen fullbordade sitt hattrick och satte slutresultatet till 10-0.

Elfsborg har nu 52 poäng inspelade på 18 matcher och leder tabellen tre poäng före FC Trollhättan – dessutom med en rejäl målskillnad på +93. Fyra matcher återstår och näst på tur står Vänersborgs FK på bortaplan nästa lördag.

IF Elfsborg – Götene FK 10-0 (4-0) 

Mål: 1-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 4’, 2-0 Stina Jensen 7’, 3-0 Självmål 27’, 4-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 28’, 5-0 Ida Backlund 52’, 6-0 Stina Jensen 65’, 7-0 Vanessa Lopez 73’, 8-0 Vanessa Lopez 78’, 9-0 Fanny Johansson 81’, 10-0 Stina Jensen 88’

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Fanny Johansson, Hanna Jiozon, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Elin Johansson, Stina Jensen, Amanda Platenik, Ida Backlund, Izabella Bergström, Sara Jardving

Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Linn Sångberg, Tea Skoglund

Huvudpartners