230410 Elfsborgs Gustav Henriksson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Elfsborg den 10 april 2023 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0252

Seriesegern klar i U21

Publicerad: 2023-09-20 21:02, Uppdaterad 2023-09-21 21:40

Elfsborg säkrade SM-semifinal i och med en poäng mot Gais på tisdagen. 

På tisdagskvällen ställdes IF Elfsborg mot Gais i U21 Allsvenskan i den näst sista omgången av serien. I och med att det två senaste matcherna resulterat i en av sex poäng, ville Elfsborg göra allt för att ta poäng för att säkra seriesegern, och därmed nå SM-semifinal. Elfsborg ställde upp med ett namnkunnigt lag och stod för en stabil insats. Noterbart är att Jens Jakob Thomasen spelade 45 minuter i matchen efter matchfrånvaro. Även Wiktor Widell gjorde comeback efter sin korsbandsskada vilket var väldigt glädjande.

Första halvlek blev jämn. Flertalet chanser skapades men inget av lagen kunde knäcka motståndarförsvaret, men i andra halvlek blev det desto mer. Elfsborg tog ledningen med halvtimman kvar av Jalal Abdullai, men kort därefter kunde Gais kvittera. Fem minuter senare tog Elfsborg återigen ledningen genom Camil Jebara och ökade sedan till 3-1 när Besfort Zeneli gjorde mål. När sedan även ett fjärde mål kom för hemmalaget kändes segern kassaskåpssäker, men Gais ville annat. Tre snabba mål sista inom loppet av tio minuter gjorde att matchen slutade oavgjord, 4-4.

Tappet av ledning till trots tog Elfsborg en poäng, samtidigt som andraplacerade Skövde förlorade mot IFK Göteborg, vilket gjorde att Elfsborg knep seriesegern med en omgång kvar. Gulsvart kan nu ställa in sig på SM-semifinal i U21 Allsvenskan 2023, men först ska sista matchen spelas mot Utsiktens BK i serien.

IF Elfsborg – GAIS 4-4 (0-0)

Mål: 1-0 Jalal Abdullai 62′, 1-1 62′, 2-1 Camil Jebara 67′, 3-1 Besfort Zeneli 71′, 4-1 Andrés Lindberg 75′, 4-2 78′, 4-3 84′, 4-4 88′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), André Boman, Gustav Henriksson, Umar Sulaiman, Viktor Widell – Timothy Ouma, Jens Jakob Thomasen  – Camil Jebara , Besfort Zeneli, Gottfrid Rapp  – Jalal Abdullai (Lukas Paulsén, 72).
Ersättare: (Frode Aronsson, 72),  (Ludvig Richtner, 45), (Isak Edman, 45), (Enzo Andren, 72),

Huvudpartners Officiella sportleverantörer