Åttonde raka segern för Elfsborg

Publicerad: 2023-09-23 20:40, Uppdaterad 2023-09-23 20:42

Elfsborgs damlag tog sin åttonde raka seger i serien när Vänersborg besegrade på Vänersvallen. 

I ett tämligen regnlikt landskap tog Elfsborgs damlag bussen norrut mot Vänersborg. Trots diverse vattenhinder på vägen kunde laget anlända och göra sig redo för match på Vänersvallen i Vänersborg. Hemmalaget låg precis under nedflyttningsstrecket, med en poäng till säker mark så det skulle vara ett väldigt motiverat motstånd denna lördag. Elfsborg å sin sida hade sju raka vinster i serien och var på jakt efter en åttonde, dessutom ”piskade” att vinna då serietvåan Trollhättan vann sin match parallellt för att kunna bibehålla sitt försprång på tre poäng.

Elfsborg visade sig redan inledningsvis ta ett bra grepp om matchen men det dröjde tills halvtimman var spelar innan gulsvart fick hål på hemmalaget. Då satte Hanna Jiozon in ledningsmålet på assist från Sara Jardving. Fem minuter senare var det dags igen när Vanessa Lopez gjorde 2-0 och det kändes som en tämligen trygg ledning. Fem minuter senare ville dock hemmalaget annat och reducerade och viss nerv infann sig i matchen, men den försvann igen när Izabella Bergström gjorde 3-1 i 45′ minuten.

När andra halvlek sedan startade var det ett tämligen tryggt lag som kunde ha ett fortsatt grepp om matchen. Vänersborg lyckades aldrig komma närmre utan istället kunde Ida Backlund göra 4-1 i 78′ minuten. Elfsborg tog sin åttonde raka seger, fortsatt ensam serieledning med tre omgångar kvar och fortsatt fina förutsättningar inför serieavslutningen. Nästa match spelas på Borås Arena den 30 september mot Skoftebyn.

Vänersborgs FK – IF Elfsborg 1-4 (1-3)

Mål: 0-1 Janna Jiozon 29′, 0-2 Vanessa Lopez 35′, 1-2 40′, 1-3 Izabella Bergström 45′, 1-4 Ida Backlund 78′

Startelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Elin Johansson, Izabella Bergström, Sara Jardving
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Alva Sjöström, Ida Swärd, Tea Skoglund, Ida Backlund

Huvudpartners Officiella sportleverantörer