230816 Elfsborgs Elijas Gunnergård Ortan under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan södra mellan Elfsborg och Utsikten den 16 augusti 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0303

Övertygande seger för U17

Publicerad: 2023-09-23 16:45

Det blev en rejäl urladdning när IFK Norrköping besegrades med stora siffror. 

Elfsborgs U17-lag ville fortsätta sin fina förlustfria svit. Med fem matcher i rad utan förlust var det fullt fokus på nya poäng för att fortsätta hänga i toppskiktet av tabellen. På lördagen gästade sjundeplacerade IFK Norrköping och det var en match som skulle både bli jämn men till slut resultera i en storseger för Elfsborg.

Det började också på ett bra vis när Leo Östman kunde göra 1-0 redan direkt på avspark, efter ett fint inspel. En drömstart men även laget såg piggt ut och fortsatte trumma på. I den 23′ minuten kunde sedan Elijas Gunnergård Ortan distinkt skjuta in 2-0 och hemmalaget, en ledning som stod sig in i paus.

Den andra halvleken blev desto mer målrik och dominant från hemmalaget. Efter timman spelad gjorde Viggo Lidberg 3-0 och kvarten senare ökade gulsvart till 4-0 genom Elijas Gunnergård Ortans andra mål för dagen. I slutet av matchen blev det även ytterligare två mål när Leo Östman och Arvid Södeliden stod för varsitt mål.

Elfsborg inkasserade tre nya poäng och befäste sin tredjeplats. Om en vecka tar laget bussen till Växjö för bortamatch mot Östers IF.

IF Elfsborg – IFK Norrköping 6-0 (2-0)

Mål: 1-0 Leo Östman 1′, 2-0 Elijas Gunnergård Ortan 23′, 3-0 Viggo Lidberg 61′, 4-0 Elijas Gunnergård Ortan 75′, 5-0 Leo Östman 90′, 6-0 Arvid Södeliden 90′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Samuel Luoga, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Leo Saritas Bylund
Ersättare: Wille Larsson (mv), Elliot Jonsson Grönberg, Robin Svernfors, Abdifatah Mohamed Muse, Kontrad Folkesson, Dion Rujkovic, Angelo Guerrero Garcia

Huvudpartners Officiella sportleverantörer