230828 Elfsborgs Andri Fannar Baldursson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 28 augusti 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0309

Baldursson: ”Redo för en tuff match”

Publicerad: 2023-09-24 17:28, Uppdaterad 2023-09-24 17:30

I den 24 omgången åker IF Elfsborg till Halmstad för bortamatch mot HBK under måndagskvällen. Efter två förluster vill laget hitta tillbaka till vinnarspåret igen.

Det gäller att tänka positivt. Det som hänt har hänt, nu är det vad som sker nu och framåt som gäller, säger Andri Baldursson.

Senaste matchen, mot Kalmar FF hemma på Borås Arena, blev inte vad laget hoppades på. Efter att ha startat positivt kom sedan tre snabba mål från gästerna och uppförsbacken var för stor.

– Det var ett dåligt resultat. Vi började bra och pressade högt, vann bollen tidigt. Men vi fick inte in något mål. Sedan kom deras tre mål, alldeles för lätta mål tyvärr. Det var inte bra av oss.

Han fortsätter:

– Vi blev lite stressade, vi har inte varit så vana att hamna i liknande lägen under säsongen. Man måste försöka behålla lugnet och fortsätta med sitt vanliga spel, men det klarade vi inte riktigt av att göra då.

Hur går man vidare från en sådan match?

– Vi får titta på oss själva och hitta tillbaka till det vi är bra på. Träna hårt och tänka positivt. Vi är fortfarande i en bra position. Vi ska försöka vinna igen och därmed få tillbaka vårt momentum. Om vi har kvalitet i det vi gör så har vi en bra chans.

Tiondeplacerade Halmstads BK är det nu som väntar på Örjans Vall. Måndagens motståndare var nära att knipa poäng mot tabelltrean BK Häcken i senaste omgången (3–2 till laget från Hisingen). Mittfältaren tror på en fysisk match.

– Vi är redo för en tuff match. Halmstad är starka fysiskt och har varit duktiga på att vinna andrabollar. Det blir viktigt för oss att vinna våra dueller ute på planen.

För Elfsborgs del gäller det att bryta den trend som laget har på bortaplan. Di gule var länge obesegrade på resande fot, men de tre senaste bortamatcherna har alla slutat i förlust.

– Det är laget före jaget som gäller. Vi måste jobba hårt för varandra. Om en spelare gör ett misstag så måste vi vara där och hjälpa till, och göra allt tillsammans. Vi har jobbat hårt under veckan och är fokuserade på vad som kommer. Vi ska göra allt för att vinna och komma tillbaka på rätt spår igen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer