230816 Elfsborgs spelare med Lucas Eliasson jublar efter att Leo Östman gjort 1-0 under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan södra mellan Elfsborg och Utsikten den 16 augusti 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0303

Stabil seger i Växjö för U17

Publicerad: 2023-09-30 15:27

Elfsborgs U17-trupp tog tredje raka segern när laget besegrade Öster i Växjö.

På lördagen åkte Elfsborg till Växjö och Värendsvallen för bortamatch mot Östers IF, ett lag som låg precis över kvalstrecket men ville göra allt för att hålla avståndet nedåt. Elfsborg å andra sidan ville försöka ta in några poäng ytterligare på topplaceringarna för att ha en chans att nå SM-slutspel. En bit på vägen skulle vara en seger mot Öster, vilket det också skulle bli.

Det var gästerna som tidigt öppnade målskyttet genom Elijas Gunnergård Ortans mål till 1-0 redan efter åtta minuter. Öster vek inte ner sig utan började jaga en kvittering omgående och skapade ett par chanser, men så gjorde även Elfsborg. Mot slutet av första halvlek kom ett mentalt viktigt mål när Leo Östman satte 2-0 i 39′ minuten på en läcker chipp.

I den andra halvlek fortsatte Öster att jaga mål, men Elfsborg hade god kontroll på händelserna. Med mindre än en kvart spelad i andra halvlek stötte Öster-försvarare in bollen i eget mål vilket gav 3-0. Strax därefter reducerade visserligen Öster, men närmre än så kom inte laget. I slutskedet gjorde Leo Östman sedan 4-1 som också var slutresultat.

Östers IF – IF Elfsborg 1-4 (0-2)

Mål: 0-1 Elijas Gunnergård Ortan 8′, 0-2 Leo Östman 39′, 0-3 Självmål 57′, 1-3 59′, 1-4 Leo Östman 87′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Isak Snygg, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson
Ersättare: Wille Larsson (mv), Robin Svernfors, Leo Saritas Bylund, Abdifatah Mohamed Muse, Konrad Folkesson, Dion Rujkovic, Dag Hallgren