Stortalang väljer Elfsborg

Publicerad: 2023-10-05 10:06, Uppdaterad 2023-10-05 10:19

Kasper Örtegren, en av landets stora talanger, har glädjande nog valt att skriva på för IF Elfsborg.

Det är en glädjande dag när IF Elfsborg kan berätta om ett nytillskott av en stor talang inom Sverige. Flera allsvenska klubbar har jagat hans signatur, men valet föll på Borås och Elfsborg. Det handlar om Kasper Örtegren från Falkenbergs FF som ansluter till u-truppen den 1 november. Han är född 2008 år börjar gymnasiet till sommaren, men kommer redan under vintern vara spelklar för Elfsborg.

Att det skulle bli Elfsborg kändes mer eller mindre som en självklarhet efter att ha besökt klubben vid ett flertal tillfällen:
– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben när jag var och besökte Borås för någon månad sedan. Alla i laget var snälla, ställde frågor och var intresserade av mig, vilket gav en välkomnande känsla. Det känns som jag kan komma in i laget snabbt och lära känna alla på ett bra sätt. På träningar jag varit med på märks det att det är en bra klubb och allting gick väldigt snabbt, säger Kasper Örtegren.

Laget före jaget

Han beskriver sig själv som en stark mittback men också en spelare som alltid ser laget före jaget.
– Luftrummet är jag stark i men jag är också bra på att göra mina medspelare bättre. Jag spelar fotboll för att jag älskar det och gör allt för att vi ska vinna. Det bästa som finns är tajta matcher och jag kämpar alltid för att det ska gå bra för laget. Det finns inget bättre än att försvara och blockera skott, men också pusha och styra laget så mycket jag bara kan, beskriver Örtegren.

Karriärmässigt är kontraktet med Elfsborg stor, men drömmarna stannar inte där. Fokus och målbild är solklar för Kasper.
– Min dröm är att kunna leva på fotbollen och bli utlandsproffs, men det återstår att se hur vägen dit ser ut men det är min stora dröm, avslutar Örtegren.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, ger sin syn på värvningen:
– Vi är mycket stolta och glada över att Kasper väljer att fortsätta sin karriär hos oss. Vi har scoutat honom ett tag och haft konkurrens om hans signatur från många andra klubbar i Sverige, vilket inte är så konstigt. Han är en skickligt spelande mittback med rejäl och bra storlek samt bra i luftrummet. En fin person och en riktigt bra mittback som ska bli spännande att se den fortsatta utvecklingen på. Vill också passa på att tacka Falkenbergs FF för ett väldigt bra samarbete i denna övergången, säger Tony Lundqvist.

Huvudpartners