230816 Elfsborgs Elijas Gunnergård Ortan under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan södra mellan Elfsborg och Utsikten den 16 augusti 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0303

Säkrad tredjeplats i P17 Allsvenskan

Publicerad: 2023-10-08 21:09

Elfsborgs U17-lag knep en storseger under söndagen mot Helsingborgs IF.

Att kunna nå SM-semifinal är dessvärre ett minne blott för Elfsborg då det inte i teorin längre är möjligt, men en tredjeplats är också väl värt att säkra. Mot Helsingborgs IF började matchen riktigt bra när det stod 2-0 redan efter 13 minuter sedan Lucas Eliasson och Elijas Gunnergård Ortan gjort varsitt mål, men då började laget slappna av något efter en dröminledning.

Helsingborg marscherade på och kunde reducera i 24′ minuten och sedermera kvittera bara fyra minuter senare. Hemmalaget behövde därmed vakna till liv omgående, vilket också skedde. Precis före halvtidsvilan gjorde Elfsborg ytterligare ett ryck och satte två snabba mål genom Gunnergård Ortans andra mål och Viggo Lidbergs mål till 4-2.

I andra halvlek gjorde sedan Elfsborg processen kort när Gunnergård Ortan satte sitt hattrick-mål i minut 52 och Leo Östman kunde göra 6-2 i 56′ minuten. Den fyramålsledningen släppte sedan hemmalaget aldrig och tre poäng säkrades – och därmed även tredjeplatsen i årets serie. Två matcher återstår men har sju poäng ner till fjärdeplatsen och tio poäng upp till andraplatsen.

Nästkommande match är mot Malmö FF kommande lördag klockan 13.00.

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 6-2 (4-2)

Mål: 1-0 Lucas Eliasson 2′, 2-0 Elijas Gunnergård Ortan 13′, 2-1 24′, 2-2 28′, 3-2 Elijas Gunnergård Ortan 45′, 4-2 Viggo Lidberg 45′, 5-2 Elijas Gunnergård Ortan 52′, 6-2 Leo Östman 56′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Angelo Guerrero Garcia, Kasper Berndtsson, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Leo Saritas Bylund, Dag Hallgren
Ersättare: Wille Larsson (mv), Elliot Jonsson Grönberg, Isak Snygg, Ahmed Abdumusa, Abdifatah Mohamed Muse, Robin Svernfors, Dion Rujkovic