231014 Elfsborgs spelare jublar efter fotbollsmatchen i Div 2 Nordvästra Götaland mellan Elfsborg och FC Trollhättan den 14 oktober 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0322

Förkrossande seger i seriefinalen

Publicerad: 2023-10-14 16:35, Uppdaterad 2023-10-14 16:39

Elfsborg gjorde ett rejält statement när laget vann med förkrossande 7-1 i den avslutande seriefinalen.

IF Elfsborgs damlag avgjorde serien redan förra helgen när den segern säkrade uppflyttning, men ändå var det en rafflande seriefinal som stod på programmet under lördagen när FC Trollhättan kom på besök till ett regnigt Borås Arena. Att seriesegern och uppflyttningen redan var klar verkade spelat föga roll för spelarna då de gick ut och var fullkomligt överlägsna resultatmässigt.

Det började redan i den sjätte minuten när Stina Jensen satte 1-0 och laget hade en drömstart. Trollhättan försökte komma in i matchen och få till en kvittering, men då klev Izabella Bergström fram. Med tre mål på 19 minuter fullbordades ett äkta hattrick och Elfsborg hade med sig hela 4-0 in i halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte sedan Elfsborg på det inslagna spåret. Stina Jensen gjorde återigen ett snabbt mål, sedan ökade Leann Nyström och Alva Sjöström på till 7-0 innan Trollhättan fick ett tröstmål med lite över tio minuter kvar. Elfsborg vann därmed med hela 7-1 och visade verkligen varför laget vunnit serien, sex poäng före Trollhättan.

Tränare Ismet Tursic summerar matchen:
Vi sa innan matchen att vi ville göra ett statement. Det kan vara så att Trollhättan kan erbjudas en plats i division 1 nästa år om något lag drar sig ur. Om vi möts här på Borås Arena då ska de ha lite dåliga minnen härifrån vilket jag tror vi lyckades med. Trollhättan har ett riktigt bra lag men idag kan de varit lite avslagna i sin inställning då de inte hade något att spela för, vilket vi tog tillvara. Vi var väldigt framåtlutade med offensiva spelare, vi vill spela på motståndarnas planhalva och på Borås Arena blir det tufft för motståndet då. Vi är otroligt nöjda med den här matchen, hela ledarstaben och nu ska vi fira seriesegern med lite middag, säger Ismet.

IF Elfsborg – FC Trollhättan 7-1 (4-0)

Mål: 1-0 Stina Jensen 6′, 2-0 Izabella Bergström 24′, 3-0 Izabella Bergström 37′, 4-0 Izabella Bergström 45′, 5-0 Stina Jensen 50′, 6-0 Leann Nyström 62′, 7-0 Alva Sjöström 68′, 7-1 77′

Startelva: Sandra Eriksson (mv), Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Linda Westberg Carlsson, Hanna Jiozon, Leann Nyström, Elin Johansson, Stina Jensen, Tea Skoglund, Amanda Platenik, Izabella Bergström
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Mathilda Ståhlbom Karlsson, Alva Sjöström, Ida Backlund, Sara Jardving