Kryss i derbyt mot Norrby

Publicerad: 2023-10-20 21:36

Det blev kryss i lokalderbyt mellan IF Elfsborg och Norrby IF på fredagskvällen. 

Elfsborg kom till Borås Arena och ställdes mot Norrby IF i P19 Superettan på fredagskvällen i det som var säsongens sista hemmamatch i serien. Norrby hade inte så mycket att spela för på sin elfte plats sedan kontraktet var säkrat för länge sedan, men Elfsborg hade allt att vinna i kampen om uppflyttning.

Det skulle dock bli en jämn och tajt match mellan dessa båda Borås-lag, där Elfsborg skulle visa sig ha lite mer press och tryck på Norrby, men målchanserna ville inte resultera i mål. Norrby hade också sina chanser men hade gulsvart haft lite mer skärpa hade laget gått till paus med ledning, men istället var det mållöst.

I andra halvlek fortsatte det på ett tämligen jämnt vis men med mindre än 15 minuter kvar fick Norrby straff, som förvaltades väl till 1–0. Elfsborg gav inte upp utan tryckte på och i 85′ minuten bar det frukt. Ett fint inlägg nådde Arian Sawsani som nickade in 1–1. Fler mål blev det inte men poängen var mycket viktig. Elfsborg och Kalmar har nu båda 51 poäng, men Kalmar har inte spelat denna omgångens match ännu.

Nästa match, den sista, spelas den 28 oktober på bortaplan mot Falkenbergs FF.

IF Elfsborg – Norrby IF 1–1 (0–0)

Mål: 0–1 Liam Björninger 78′, 1–1 Arian Sawsani 85′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Arian Sawsai, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Timothy Noor Ouma, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Ludvig Richtner, Isak Edman, Andrés Lindberg
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Gottfrid Rapp, Carl Muritzson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners