230514 Elfsborgs Emmanuel Boateng under uppvärmningen inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Värnamo den 14 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0284

Boateng: ”Vi gör det tillsammans”

Publicerad: 2023-10-22 15:35

I matchen mot Brommapojkarna gjorde han sitt första mål och hjälpte laget till en viktig seger i den allsvenska toppstriden. På måndag kväll tar Emmanuel Boateng och IF Elfsborg emot AIK inför storpublik på Borås Arena.

Våra fans har varit fantastiska i år. De är så viktiga för oss och ger en bra känsla.

Ett dygn innan matchen mot AIK är kortsidan Elfsborgsläktaren helt slutsåld, och det finns bara ett fåtal biljetter kvar på hela arenan. När nu endast fyra omgångar återstår av den allsvenska säsongen ser det ut att bli en riktig publikfest, något som Boateng imponeras av.

– Vi vet att supportrarna gör allt de kan för oss. Vi gör det tillsammans, och hela laget känner deras stöd. Det är en viktig match mot AIK, en stor match mellan två bra lag.

Du gjorde ditt första mål för Elfsborg i matchen mot Brommapojkarna. Beskriv känslan.

– Det kändes väldigt bra. Jag har väntat länge på att få göra mål i den här fantastiska klubben. Det var ett bra mål och lagkamraterna var väldigt glada för min skull. Jag gör alltid mitt bästa och är glad att få göra mål. Förhoppningsvis kan det komma fler framöver.

Matchen mot BP slutade 3–0 till di gule. Men det var resultatet till trots en jämn match, där tre gulsvarta mål sista kvarten fällde avgörandet.  

– BP är ett bra lag med många unga spelare som gillar att ha bollen mycket. De är inte i en så bra position i tabellen, så de behövde poäng. Det gjorde matchen tuff, men vi ville ha tre poäng oavsett hur det såg ut. Det viktigaste var att vi vann, och att vinna för fansen också. Det var häftigt att se så många på plats.

Nu väntar alltså AIK hemma på Borås Arena. Ett lag som haft en tuff säsong, men som stått för en uppryckning under senare del av säsongen. Mittfältaren Boateng vet att det är en tuff match som väntar.

– De är bra. Ett storlag, men det är vi också. De har flera individuellt skickliga spelare som vi får se upp med. Men det är bara seger som räknas, och vi tar allt steg för steg och match för match.

Han avslutar:

– Vi är väl förberedda för denna viktiga match efter en bra träningsvecka med laget, och vi vet vad som väntar.

Huvudpartners