U17 avslutade med seger

Publicerad: 2023-10-22 17:00

Det blev en stabil seger när U17-seriens sista seriematch spelades för säsongen.

Serietrean IF Elfsborg tog sig till Örebro för bortamatch mot ÖSK som hade säkrat niondeplatsen i serien. Det var den sista matchen i serien och de båda lagen kunde fokusera på att avsluta säsongen på bästa sätt – med en stark prestation. Matchen inleddes i ett bra tempo där gästerna fick tryck på hemmalaget. Det dröjde till den 27′ minuten innan Elfsborg skulle spräcka nollan när Viggo Lidberg kunde sätta 1-0 på assist från Elijas Gunnergård Ortan.
– Det var längesedan jag såg en så bra första halvlek som vi stod för idag. Det är den bästa vi har gjort i år och även om det bara var 1-0 borde det varit många fler mål med tanke på alla de chanser vi skapade, säger tränare Tony Lundqvist.

Ledningen skulle utökas snabbt i andra halvlek när Abdifatah Mohamed Muse satte 2-0 i 50′ minuten. Örebro tryckte på lite i jakt på kvittering, sköt någon boll i målramen, men istället kunde Philip Jonasson göra 3-0 på hörna med 25 minuter kvar att spela. ÖSK reducerade visserligen därefter men snabbt ökade Leo Östman till 4-1. I matchens sista minuter kunde hemmalaget göra ytterligare ett mål och fastställa slutresultatet till 4-2 i gulsvart favör.

Elfsborg tar därmed en stark tredjeplats i serien och gör det övertygande.
– Det har varit e notrolig resa med den här gruppen, hur alla har tagit sig an uppgiften och vi tar en tredjeplats. Förra året tog vi en andraplats, nu blir vi trea och visar år efter år att vi ligger i topp. Allting har utvecklats såväl individuellt, organisatoriskt som kollektivt. Det är riktigt roligt att se på alla vis, analyserar Lundqvist.

Örebro SK FK – IF Elfsborg 2-4 (0-1)

Mål: 0-1 Viggo Lidberg 27′, 0-2 Abdifatah Mohamed Muse 50′, 0-3 Philip Jonasson 64′, 1-3 79′, 1-4 Leo Östman 83′, 2-4 90′

Startelva: Wille Larsson (mv), Samuel Luoga, Elliot Jonsson Grönberg, Kasper Berndtsson, Lucas Eliasson, Arvid Södeliden, Elijas Gunnergård Ortan, Leo Östman, Viggo Lidberg, Karl Ivarsson Persson, Dag Hallgren
Ersättare: Nils Heinrici (mv), Konrad Folkesson, Ahmed Abdumusa, Leo Saritas Bylund, Abdifatah Mohamed Muse, Adam Wetterlov, Philip Jonasson