Nätverksträff med Tengboms

Publicerad: 2023-10-26 09:19

I IF Elfsborgs hållbarhetsarbeten strävar vi efter att lyfta goda exempel av våra partners. Vi fortsätter vårt arbete med att vara en länk mellan föreningen, privata och offentliga sektorn. Tillsammans blir vi starkare och har kraften att uppfylla ett gemensamt mål och det målet är att Borås fortsatt blir en trygg stad att leva och bo i.

Under onsdagen hade ett 40-tal partners samlats för att lyssna på vår partner Tengbom då Dafni Sarakinis och Mikaela Björk berättade om hur man kan skapa jämlika livsmiljöer med hjälp av arkitekturen som verktyg. De beskriv systematiken JämtJämlikt, som både är en process och verktyg, och drar lärdomar utifrån vårt arbete med socialt värdeskapande miljöer.

Efter Dafni och Mikaelas föreläsning bjöds deltagarna in till grupper om 4-5 personer att diskutera kring det medborgarförslag som avser ytor kring Borås Arena.

Vi summering av grupperna visade deltagarna att det finns mycket som vi som medmänniskor, företag och föreningar kan göra för att förbättra vår kommun. Det kom fram många bra idéer som vi kommer att sammanställa och redovisa vid ett senare tillfälle.

Huvudpartners