230816 Elfsborgs Elijas Gunnergård Ortan under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan södra mellan Elfsborg och Utsikten den 16 augusti 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0303

Kryss i sista seriematchen

Publicerad: 2023-10-28 20:59, Uppdaterad 2023-10-28 21:01

I säsongens sista match kryssade Elfsborg mot Falkenberg i P19 Superettan. 

Det var dags för årets sista seriematch när Elfsborg åkte till Falkenberg för bortamatch. I och med den oavgjorda matchen i förra omgången mot Norrby IF, var chansen att avancera upp kommande säsong tämligen liten. Serieettan skulle ta direktplatsen och andraplatsen hade inneburit kval, men resultaten i de andra matcherna gick emot Elfsborg.

Oavsett var det gästerna som tog tag i matchen men hade svårt att få hål på Falkenbergsförsvaret. Chans på chans uppkom men målvakt och försvar gjorde ett bra jobb. Det var mållöst i halvtid men det dröjde inte lång tid in i andra halvlek innan Elijas Gunnergård Ortan kunde sätta ledningsmålet i 59′ minuten. Tio minuter senare var det Falkenberg som kvitterade, trots att Elfsborg legat på rejält. Gulsvart fortsatte skapa chanser, men fler mål blev det inte och Elfsborg kammade bara en poäng.

Därmed slutade Elfsborg på en fjärdeplats i årets serie och får planera för en ny säsong kommande år i P19 Superettan, dock bara två poäng bakom serietvåan IFK Värnamo som däremot hade en ganska mycket större målskillnad.

Falkenbergs FF – IF Elfsborg 1–1 (0–0)

Mål: 0–1 Elijas Gunnergård Ortan 59′, 1–1 69′

Startelva: Carl Josefsson (mv), Arian Sawsani, Felix Älverdal, Frode Aronsson, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Carl Marutizson, Ludvig Richtner, Isak Edman, Andrés Lindberg, Viktor Nylén
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Theo Eliasson, Hari Bajrektarevic, Calle Svensson Lillvik, Elijas Gunnergård Ortan, Kasper Berndtsson

Huvudpartners