231030 Elfsborgs Niklas Hult under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Elfsborg den 30 oktober 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0565

Hult: ”Alla måste jobba stenhårt”

Publicerad: 2023-11-04 15:58

På söndagen väntar Degerfors i vad som blir årets sista hemmamatch för IF Elfsborg. Med två lag som har mycket att spela för är det upplagt för en härlig tillställning inför storpublik på Borås Arena.

Det kommer krävas en 100-procentig insats både offensivt och defensivt, säger Niklas Hult inför matchen.

IF Elfsborg står som serieledare med två omgångar kvar att spela i årets allsvenskan. För söndagens motståndare Degerfors IF har säsongen varit tyngre. Laget placerar sig på 15:e plats i tabellen, och är i stort poängbehov i avslutningen. Vänsterbacken Hult är tydlig med att det blir en svår match för de gulsvarta.

– Man kan aldrig titta på tabellen i allsvenskan, varje match lever sitt liv. Alla lag är så pass skickliga att de kan slå alla. Med det sagt så är vi väl förberedda.

Vad är deras styrkor?

– De är ett bollskickligt lag, så även fast de är i nedre delen av tabellen så är de inte ett lag som skickar långa bollar. De vill gärna spela sig framåt.

Han fortsätter:

– Förhoppningsvis kan det passa oss bra, att utnyttja vårt presspel och vinna bollen högt upp i planen.

Senaste matchen blev en riktig rysare, när di gule tog en stark uddamålsseger borta mot IFK Göteborg. Spelmässigt var det inte någon match som laget var helt nöjda med, menar Niklas Hult.

– Vi kom inte riktigt in i matchen. Det är alltid en väldigt tuff bortamatch mot Blåvitt, oavsett tabelläge. Så blev det nu också. De fick matchen lite dit de ville. Jag tycker vi hade en dålig dag, men att ändå lyckas vinna sådana matcher visar på vilket bra lag vi är. Vi är sjukt starka i de lägena, och slutar aldrig tro på det. Väldigt kul för ”Berra” också att få hoppa in och avgöra en sådan match.

Tillsammans med sina lagkamrater har Niklas Hult och IF Elfsborg hållit 13 nollor under den allsvenska säsongen. Det är flest av samtliga lag. Laget har tillsammans med toppkonkurrenten Malmö FF släppt in minst antal mål, 23 till antalet. Det hårda jobbet från hela laget är nyckeln, menar Hult.

– Det är inte bara målvakt och backlinje som är ansvariga för det. Hela laget lägger ner ett hårt arbete. Alla måste jobba stenhårt. Håller man nollan så vet vi att vi samtidigt kommer att skapa målchanser för att vinna matcher. Det är det som krävs även mot Degerfors.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer