Nils Roström väljer Elfsborg

Publicerad: 2023-11-29 17:22, Uppdaterad 2023-11-29 17:23

Återigen kan IF Elfsborg glädjande berätta om en ny ung lovande spelare som väljer spel i Borås.

På onsdagen tog IF Elfsborg emot Nils Roström från Sandsbro som besökte Borås. Då undertecknades också ett kontrakt som gör Roström till Elfsborgsspelare, vilket givetvis är mycket glädjande. Under en längre tid har klubben följt talangen, född 2008, och han har också bekantat sig med klubben och staden under hösten.
– Det känns väldigt kul att det är klart och det kommer att bli väldigt roligt att komma in i laget och lära känna de andra killarna, säger Nils Roström.

Han är en anfallare som nu ansluter till U17-truppen redan vid årsskiftet. Fram till sommaren kommer han spela match och träna med laget på helgerna, därefter blir det flytt till Borås inför fotbollsgymnasiet.
– Jag är en hårt jobbande forward som gillar att utmana en mot en, men kan också gå i djupled, säger Nils när han ska beskriva sin spelstil.

Flertalet andra klubbar i Sverige har också jagat Roströms signatur, men att valet föll på Elfsborg blev väldigt naturligt.
– Redan från början fick jag ett fint intryck av klubben, tränarna, spelarna och laget. Sedan har jag tränat några gånger med laget också vilket också påverkat rätt mycket, för det har varit bäst träning här, utvecklar Roström.

Siktet är inställt på att slå igenom i gulsvart, därefter får han se var drömmarna bär honom.
– Först ska jag göra några riktigt bra år här i Elfsborg, sedan hoppas jag att nå Elfsborgs A-lag och sedan ut i Europa för att kunna leva på fotbollen.

”Ögonen på honom under en längre tid”

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, var givetvis väldigt nöjd med att kunna knyta Roström till gulsvart.
– Det är en speciell forward som på egen hand kan göra spännande saker. Han kan spela på flera offensiva positioner men är främst anfallare. Vi har haft ögonen på honom under ett tag och vi är väldigt glada att han väljer Elfsborg, i kamp med flera andra klubbar. Det är en seriös kille som rent tekniskt är långt kommen, har bra driv i steget och jag personligen tror mycket på honom.

Han kommer från Sandsbro AIK i division 4, ett lag som gick upp till trean men tackade nej till uppflyttning.
– Vi har haft fina dialoger med Sandsbro som också gjort denna övergång möjlig, vilket vi tackar för, avslutar Tony Lundqvist.

Huvudpartners