Välkommen Alice Broman

Publicerad: 2023-12-07 15:30

IF Elfsborg är mycket glada över att välkomna Alice Broman, som ansluter till föreningens damlag.

– Det känns jättekul. Det har känts bra sedan första kontakten. Det känns som att Elfsborg är på en resa uppåt som känns spännande och väldigt kul att få vara en del av. Förhoppningsvis kan jag bidra med mina styrkor både på- och utanför planen för att ta oss högre upp och tillslut nå Allsvenskan, säger Alice Broman.

Alice inledde fotbollskarriären i IFK Örby och de senaste två säsongerna har det blivit spel i a-laget och division ett. Säsongen som var gjorde hon hela 24 framträdanden i division ett södra.

– Väldigt lärorikt. Jag hade väl kanske inte förväntat mig att ha spelat två säsonger i division ett redan i min ålder, men det har verkligen hjälpt mig att utvecklas att bli den jag är i dag, både på plan men också utanför, menar Alice.

Utöver spel i division ett har Alice Broman erfarenhet av landslagsspel då hon flera gånger varit uttagen och spelat med Sveriges F07-landslag.

-Det har varit jättekul att få möta och spela med de bästa i sin egen ålder och alla andra nationers bästa spelare. En väldigt häftig miljö att få vara i och att få representera sitt land är något man drömt om enda sedan man varit liten, säger hon.

Vad är det för en spelartyp IF Elfsborg får in?

– Jag är en mittback med defensiva kvaliteter. Ser mig som en bra ledare som tar ansvar på planen och gärna styr laget så att vi blir bättre, avslutar Broman.

Alice Broman

Ålder: 16
Position: Försvarare
Tidigare klubbar: IFK Örby

Ismet Tursic, huvudtränare

– En av Sveriges mes spännande sextonåringar väljer IF Elfsborg. Det är båda smickrande och förpliktigande. Det gäller att vårda och fortsätta utveckla henne både som individ men också som en del av lager.

Huvudpartners