240119 Sebastian Holmen under en gemensam träning med Elfsborgs dam- och herrlag den 19 januari 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0334

Holmén laddad för match

Publicerad: 2024-01-25 18:28, Uppdaterad 2024-01-25 19:52

Årets försäsong är nu i full gång och på fredagen väntar första träningsmatchen. Danska Odense BK står för motståndet, och Sebastian Holmén ser fram emot matchen.

Det ska bli skönt att få en genomkörare och börja komma in i matchform, säger mittbacken.

Träningarna har varit i gång nu en dryg vecka efter en tids uppehåll under vintern. När laget väl samlades igen var det ett motiverat gäng som var redo att starta upp 2024 års säsong.

– Det började krypa lite i kroppen i slutet av semestern. Skönt att dra i gång igen och träffa alla. Vi har kört på ganska tufft nu i början.

Ett par nya ansikten har anslutit till laget och det har varit positiva intryck från första stund, menar Sebastian Holmén.

– Bra intryck från alla, det ser jätteintressant ut. Eggert kom in lite senare, så honom har jag inte hunnit se lika mycket som de andra. Men det ser bra ut och det är bra killar allihop.

Fredag klockan 13:00 spelas matchen mot Odense BK i Ryda Fotbollshall. Ett första tillfälle att börja förbereda sig inför de kommande tävlingsmatcherna i svenska cupen, som väntar från mitten av februari.

– Vi har ju ett par nya spelare som inte har full koll på hur vi vill spela, så det är en chans för de att komma in i vårt spelsätt. Dessutom har vi jobbat med ett par saker nu i början som man vill se att alla har förstått. Det är väl det man vill få ut av en första match så här tidigt.

– Det är ju bra för kropparna också att få komma i gång med matchspel, och inte bara att köra på med träning. Det är inte så långt kvar till vi ska vara redo för cupen.

Elfsborgs nummer åtta är förväntansfull inför säsongen som komma skall. Med spel i svenska cupen, allsvenskan och Europaspel under året.

– Vi ser fram emot det supermycket. Det tog sin tid att lägga förra årets avslutning bakom sig, men nu har man omvandlat det till en revanschlusta. Att vi har både cupen, allsvenskan och Europa i år känns väldigt kul. Det är inte alltid det roligaste att bara träna varje dag, utan det är matcherna man vill ha. Det får vi verkligen i år, så det känns väldigt kul!

Huvudpartners