240126 Elfsborgs Gottfrid Rapp under träningsmatchen mellan Elfsborg och Odense den 26 januari 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0336

Målrikt och oavgjort mot Odense

Publicerad: 2024-01-26 15:05, Uppdaterad 2024-01-26 16:11

Säsongens första träningsmatch blev en målrik historia. Elfsborg tog emot Odense BK i Ryda Fotbollshall och matchen slutade 3-3.

Det blev svängigt direkt från start när IF Elfsborg premiärspelade för året. Det började med lite slarv i försvaret, när passningsspelet inte hittade till rätt adress. Gästerna var nära att kunna utnyttja misstaget, men det reddes ut. Redan i den andra minuten skulle det i stället hända saker i offensiv riktning när Jalal Abdullai fick huvudet på bollen och nickade in 1-0 till ett för dagen rödklätt Elfsborg.

Strax efter målet var det mest Odense som höll i bollen, men det jämnades snabbt ut. Lagen turades om att försöka bygga anfallsspel, men det höll sig mest till de centrala delarna av planen.

Efter en kvart löpte sig en Odense-spelare till ett bra skottläge vid straffområdeslinjen, något till vänster. Med ett lågt skott sköt anfallaren in bollen vid den bortre stolpen, 1-1.

IF Elfsborg byggde vid flertalet tillfällen upp anfallspelet nerifrån målvakt Isak Petterson, och gick genom backlinjen, upp på mittfältet och sedan ut på kanterna för att ta sig framåt.

I minut 23 löpte Gottfrid Rapp i djupled och fick en välslagen passning att ta emot. Elfsborgs unga ytter tog med sig bollen, fick den förbi en utrusande målvakt och kunde rulla in 2-1.

Gästerna fick in en ny kvittering i minut 37. Ytterligare ett lågt avslut vid stolproten tvingade Isak Pettersson att hämta bollen ur nät, 2-2.
Innan halvleken var slut skulle IF Elfsborg återta ledningen. Denna gång via ett skott från André Boman, som inhoppande Per Frick styrde med låret fram till 3-2. Målet kom i den 43:e minuten.

Andra halvlek

Starten av andra halvlek var avvaktande. Från att matchen rivstartade i den första var det till synes mer fokus på att vara stabila och noggranna, både i det egna bollinnehavet och i försvarsspelet.

Precis som i första halvlek var det jämnt ute på planen, och lagen turades om att vara det lag som höll i bollen och taktpinnen.
Det dröjde ända till den 68:e matchminuten innan det kom en riktig målchans. Det var gästerna som fick den, och tog också tillvara på den. Ett inlägg från höger nickades i ribban, och på returen ännu en nick. Den letade sig in i mål bakom inbytta målvakten Melker Uppenberg.

Nyförvärvet Dion Krasniqi, som gjorde sitt första framträdande i Elfsborgströjan, vände upp på offensiv planhalva i den 76:e minuten och drev framåt. Strax utanför straffområdet avlossade anfallaren ett skott, men som gick en bit över.

Strax därpå var det Odenses tur att ha en bra period. I 6-7 minuter blev det mycket försvarsspel för IF Elfsborg, men laget höll ihop det på ett bra sätt. Förutom ett par hörnor skapade inte gästerna något i avslutningen av matchen.

Några fler mål blev det inte i matchen, den slutar 3-3 och säsongen är nu i gång på riktigt för IF Elfsborg. Härnäst väntar två veckors träningsläger för truppen, innan svenska cupens gruppspel väntar under andra halvan av februari.

IF Elfsborg – Odense BK 3-3 (3-2)
Elfsborgs målskyttar: Jalal Abdullai, Gottfrid Rapp och Per Frick.