240127 Elfsborgs Izabella Bergström i kamp med IFK Göteborgs Saron Berhe och Leia Molund under träningsmatchen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 27 januari 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0337

Förlust i första träningsmatchen

Publicerad: 2024-01-28 19:26, Uppdaterad 2024-01-30 11:17

I årets första träningsmatch blev det förlust mot IFK Göteborg med 1-6. 

Två stycken lag från division 1 kommande säsong drabbade samman i Rydahallen under lördagen. Det var båda lagens första träningsmatch för säsongen och det fanns mycket att såväl testa som finslipa. Elfsborg fick en smakstart när Vanessa Lopez satte 1-0 redan i den fjärde minuten, men det skulle också bli matchens enda gulsvarta mål.

Elfsborg hade då inledningsvis haft ett tämligen bra spelövertag och rejäl press, men drygt halvvägs in i första halvlek var det gästerna som började komma in i matchen. Kvitteringen kom i den 33′ minuten och sista tio minuterna lyckades gästerna göra ytterligare två mål innan paus.

I andra halvlek fortsatte gästerna ett göra mål när 1-4 gjordes efter bara fem minuter. Med dryga 20 minuter kvar utökades ledningen och i matchens slutskede kunde IFK Göteborg sätta 1-6 som också blev slutresultat.

Elfsborg får gå vidare och fokusera på träning fram till lördag 3 februari när Örgryte IS står för motståndet i nästa träningsmatch.

IF Elfsborg – IFK Göteborg 1-6 (1-3)

Mål: 1-0 Vanessa Lopez 4′, 1-1 33′, 1-2 36′, 1-3 42′, 1-4 50′, 1-5 67′, 1-6 87′

Truppen: Sandra Eriksson (mv), Rebecka Wikander (mv), Holly Neumann, Fanny Johansson, Vanessa Lopez, Alice Broman, Ida Swärd, Leann Nyström, Hedvig PEtersson, Filippa Molander Sunnerhäll, Alva Sjöström, Cornelia Svensson, Lova Mobaeck, Stella Holmén, Jennifer Brinck, Stina Jensen, Ellen Nilsson, Ida Backlund, Izabella Bergström, Sara Jardving

Huvudpartners