Information från IF Elfsborgs valberedning 20/2

Publicerad: 2024-02-20 13:24

Det har varit en intensiv period för valberedningen för att få till den styrelse och övriga funktioner som valberedningen anser ger IF Elfsborg de bästa förutsättningarna framgent.

Efter ett år med framgångar för kärnverksamheten, det sportsliga, samt ekonomin och publiktillströmningen vill valberedningen behålla den kontinuitet som är en del av Elfsborgs DNA och en del i framgångarna. Föreslagna ledamöter och ordföranden arbetar för föreningens framtid och bästa genom ett klokt och ansvarsfullt styrelsearbete.

Som vi tidigare berättat har hela valberedningen tillsammans i år under fyra arbetsdagar samtalat och intervjuat samtliga ledamöter en och en. Vi har bland annat frågat de som står för omval, inklusive ordföranden och de med ett år kvar på förordnandet om deras roll, arbetet och situationen i styrelsen. Samtliga som står för omval har ställt sig positiva till att fortsätta i ytterligare två år om valberedningens förslag vinner gehör på årsstämman.

Valberedningens förslag till val vid IF Elfsborgs årsstämma den 12 mars är därför:
Till ordförande föreslår vi fortsatt förtroende för Sune Lundqvist för ytterligare ett år.
De styrelseledamöter som står för omval är Anders Segerblom, Lars Stensson, Mats Karlsson och Therese Bengtsson. Vi föreslår omval på två år av samtliga.
Nuvarande styrelseledamöter med ett år kvar på sitt förordnande är Michael Ekberg, Joachim Modigh och Annika Persson.

Det har inte till valberedningen inkommit några namnförslag till nomineringar av styrelseledamöter eller ordförande.

Vill ni läsa mer om de föreslagna styrelseledamöterna och de med ett år kvar finns det på IF Elfsborgs hemsida via nedan länk:

Valberedningen:
Valberedningen står till förfogande för omval, Bo Lindell ordförande, Peder Ekberg, Paul Brunngård och Nadja Bengtsson.

Nomineringar:
Nomineringar har inkommit på Pär Jorstadius och Ingela Carlsson som nya ledamöter i valberedningen. Båda har meddelat att de avstår från att kandidera.

Läs mer om IF Elfsborgs valberedning här.

IF Elfsborgs valberedning
gm/Bosse Lindell

Huvudpartners