240401 Elfsborgs Gottfrid Rapp under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Värnamo den 1 april 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0351

Rapp: ”Vi måste spela på topp”

Publicerad: 2024-04-06 18:30

Premiären är avklarad och nu väntar nästa utmaning för IF Elfsborg när laget tar sig an årets första bortamatch. Som motståndare står allsvenska nykomlingen Västerås SK. En tuff motståndare, menar Gottfrid Rapp.

– Jag har tittat lite matcher och de har sett starka ut. Vi måste spela på topp för att slå VSK, säger han.

Det blev en poäng i premiären mot IFK Värnamo när allsvenskan åter var i gång på Borås Arena. Gulsvart startade matchen på ett starkt sätt och gick upp i en tvåmålsledning. Men gästerna tog sig tillbaka och nöp en poäng.

– Vi spelade bra i början. Sedan fick de sitt första mål som inte var så mycket att göra åt, en drömträff. Vi kanske tappade lite momentum då samtidigt som IFK Värnamo blev starkare. Vi tar med oss många positiva saker från våra första 30 minuter, men måste samtidigt göra det bättre och inte bjuda in motståndarna i matchen.

IF Elfsborgs unga ytter hoppade in sent i första halvlek när Simon Hedlund tvingades bryta. Trots den tappade ledningen är han glad att serien är i gång.

– Riktigt skönt att allsvenskan är i gång, även om det inte blev bästa starten direkt. Vi började inte så bra förra året heller, men hoppas kunna få till en vinst nu i nästa match och jobba vidare efter det.

Nykomlingen och söndagens motståndare Västerås SK är tillbaka i allsvenskan för första gången sedan 1997. Gottfrid Rapp och hans lagkamrater väntar sig en taggad motståndare där det kommer krävas en stark gulsvart prestation för att få med sig ett resultat.

– Grunderna är alltid viktigast, vi vet att vi har ett sätt att spela som är jobbigt för motståndarna. Jag tror vi kommer att behöva dra upp tempot och hota bakom deras backlinje och vara farliga på det sättet. Det är deras första hemmamatch i allsvenskan på väldigt länge och de kommer vara väldigt laddade. Men vi är väl förberedda och ska göra allt för att vinna.

Huvudpartners