Kryss mot IFK Norrköping

Publicerad: 2024-04-13 21:07, Uppdaterad 2024-04-13 21:09

Tredje matchen i P17 Allsvenskan – då väntade IFK Norrköping på bortaplan för IF Elfsborg.

Det var redan den tredje matchen i P17 Allsvenskan för IF Elfsborgs del när U17-laget åkte till Norrköping för bortamatch. Efter två raka segrar var självförtroendet tämligen högt och killarna såg fram emot drabbningen på Platinumcars Arena. Hemmalaget hade en vinst i sin första match, men detta var hemmapremiär för Norrköping.

Matchen blev också en tämligen tajt drabbning mellan två jämna lag. Chanser fanns för båda lagen, men ingen lyckades ha skärpan att sätta dit någon boll i den första halvleken. Jakten fortsatte sedan efter det förlösande första målet, vilket skulle komma i den 56′ minuten. Elfsborg satte genast igång en kvitteringsjakt, försökte pumpa på och sätta in en boll. Det skulle dock dröja fram till den 87′ minuten innan Elfsborg lyckades sätta in 1-1 efter en riktigt kämpainsats. Kasper Örtegren kunde göra 1-1, vilket blev matchens sista mål.

Elfsborg är därmed fortsatt obesegrade och har 7 poäng inspelade på tre matcher. Nästa match spelas mot Östers IF nästkommande söndag i Borås, klockan 14.00.

IFK Norrköping – IF Elfsborg 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 56′, 1-1 Kasper Örtegren 87′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Wilke Aronsson, Kasper Örtegren, Dag Hallgren, Folke Schedvin, Armin Ovaidi, Robin Svernfors, Adam Wetterlov, Dion Rujkovci, Konrad Folkesson, Albin Jermen
Ersättare: James Johnson (mv), Lucas Lönngårdh, Adel Sovsic, Simon Edman, Carl Olavi, Nils Roström