230526 Elfsborgs Enzo Andren under fotbollsmatchen i P19 Superettan mellan Elfsborg och Värnamo den 26 maj 2023 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0286

Stark seger i stormigt Göteborg

Publicerad: 2024-04-14 15:24

Gulsvart är fortsatt obesegrade efter en ny seger i P19-serien, denna gång på bortaplan i Göteborg. 

Elfsborg åkte till Näset Yuncture Arena i Göteborgs södra delar för bortamatch mot Utsiktens BK. Hemmalaget hade blandat en vinst, en förlust och en oavgjord match i de tre första matcherna. För Elfsborgs del inleddes serien med en seger, som därefter följdes upp med en oavgjord match senast mot IFK Värnamo.

Det var en tämligen knepig match rent vädermässigt med kraftig vind, något som laget pratat om och hanterade på ett mycket bra vis.
– Det blåste 12 m/s och 24 m/s i byvindarna så det var full storm, vilket vi visste om på förhand. Vi hade vinden i ansiktet i första halvlek vilket skapade annorlunda förutsättningar. Vi skapade lite situationer och kunde gjort något mål, men fokus var att komma ur halvleken med med nollan i protokollet. Vi pratade mycket om hur vi skulle positionera oss, vad man skulle göra med död boll från målvakt, att vinna andrabollar och så vidare. Det blir lite dråpliga situationer med de förutsättningarna och då får man hantera det, säger tränare Fredrik Ahlstrand.

Målrik andra halvlek – när vinden vände
Det stod mållöst i första halvlek men mot in i andra halvlek tog hemmalaget ledningen efter ett misstag, men därefter var det Elfsborg för hela slanten. Isak Edman satte 1-1 i 50’ minuten, därefter gav Theo Eliasson gulsvart ledningen. Med 20 minuter kvar ökade Enzo Andren på till 3-1, men kort därefter reducerade hemmalaget. Elfsborg visade dock klass och kunde öka till 4-2 med tio minuter kvar – vilket också blev slutresultatet.

Tränare Ahlstrand var nöjd med hur laget hanterade matchen.
– Efter deras ledningsmål var det vi för hela slanten och jag tycker vi vinner rättvist. Vi skapade mycket chanser, hade mycket boll på deras planhalva och var solida. Utsikten är ett bra lag som kämpar för sitt liv, det är inte så att man bara städar av ett sånt här lag. Första halvlek var en jämn fotbollsmatch, i andra halvlek är vi bra. Det finns saker att utveckla men på det stora hela visar vi att vi är solida som lag och svårforcerade, kommenterar Fredrik Ahlstrand.

Nästkommande match spelas mot Eskilsminne nästa lördag klockan 14.00, på Borås Arena 2.

Utsiktens BK – IF Elfsborg 2-4 (0-0)

Mål: 1-0 46′, 1-1 Isak Edman 50′, 1-2 Theo Eliasson 57′, 1-3 Enzo Andren 71′, 2-3 75′, 2-4 Viggo Lidberg 80′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Viktor Nylén, Kasper Berndtsson, Felix Älverdal, Viggo Lidberg, Leo Östman, Isak Edman, Ludvig Richtner, Theo Eliasson, Enzo Andren, Frode Aronsson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Isak Snygg, Elijas Gunnergård Ortan, Lucas Eliasson, Hari Bajrektarevic, Karl Ivarsson Persson, Arvid Södeliden

Huvudpartners