240422 Elfsborgs Arber Zeneli deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 22 april 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0362

Förlust mot Kalmar FF

Publicerad: 2024-04-22 21:29

Trots en uppryckning och snabb kvittering efter paus lyckades IF Elfsborg inte få med sig några poäng i mötet med Kalmar FF på Borås Arena. Gästerna drog det längsta strået och vann med 1-2.

Inledningen av matchen var lite trevande för IF Elfsborgs del. Laget hade en del bollinnehav, men lite slarv och missar i passningsspelet gjorde att man tappade ett par bollar centralt i planen och gav möjlighet till gästande Kalmar FF att sätta fart framåt.

Det var också bortalaget som fick matchens första målchans. Detta efter en hörnvariant där bollen spelades till fri spelare vid straffområdeslinjen. Ett skott med bra fart som smet en bit över Bundgaards ribba.

Efter inledningen kom de gulsvarta in i det hela mer och kunde ta hand om bollen till större del. Besfort Zeneli skulle få första målchansen när han tog sig in i straffområdet till höger. Ett rappt skott var dock på fel sida av den närmaste stolpen.

I den 19:e minuten kom IF Elfsborgs första skott på mål. Arber Zeneli slog en perfekt frispark som tidigt inbytte Buhari Ibrahim mötte med pannan. En skarvnick som räddades fint av gästernas målvakt ut till hörna.

Efter en bra Elfsborgsperiod i mitten av halvleken tog bortalaget över kommandot mot slutet. Det skulle också resultera för deras del. I den 39:e minuten kom 0-1 efter ett anfall på högerkanten. Ett inspel skarvades i nät vid första stolpen när deras anfallare hann till bollen precis före Bundgaard.

Andra halvlek

IF Elfsborg kom ut starkt efter paus och visade bra energi från första sekund. Kvitteringen kom redan i matchminut 47. Simon Hedlund löpte in bakom backlinjen och tog emot Noah Söderbergs lobb-pass, och yttern kunde placera in bollen intill vänster stolpe. 1-1 precis i starten av andra halvlek alltså.

Ett par minuter senare kom nästa målchans för gulsvart. Nyss nämnda Noah Söderberg fick skottläge strax utanför straffområdet och fick till en fin träff. Ett hårt pressat skott tippades precis över ribban av gästernas målvakt.

I matchens 55:e minut kom en kalldusch för Di Gule. Efter den fina starten av halvleken skulle istället gästerna åter ta ledningen. Ett skott letade sig in precis vid ena krysset bakom en chanslös Marcus Bundgaard i målet. 1-2 till Kalmar FF.

Gästerna spelade bra efter sitt ledningsmål där de lugnt och tryggt höll i bollen och tvingade Elfsborgsspelarna att jaga mycket i försvarsspelet. Med ett varierat spel kunde gästerna varva att spelade sig igenom centralt i banan och att byta från sida till sida, och med detta göra det frustrerande för Elfsborgsspelarna.

Då och då fick ändå Elfsborg lite mer kontroll och kunde bedriva mer anfallsspel. Men den sista passningen eller samspelet fanns inte riktigt där och några större målchanser kom inte. Det var nära när Simon Hedlund spelade fram Arber Zeneli, men en försvarare hann emellan innan avslutet kom.

Mot slutet av matchen fick de gulsvarta tryck mot bortamålet. Terry Yegbe provade med ett par långa inkast, och laget skapade en och annan hörna. Men förutom en nick strax utanför och skott som blockerades så lyckades man inte sätta gästernas målvakt på prov.
Efter fyra tilläggsminuter blåste domaren för full tid och matchen slutade med Kalmarseger, 1-2.

IF Elfsborg – Kalmar FF 1-2 (0-1)

Startuppställning: Marcus Bundgaard – Johan Larsson, Sebastian Holmén (13′), Terry Yegbe, Niklas Hult – Jens Jakob Thomasen (46′), Andri Baldursson, Besfort Zeneli (46′) – Simon Hedlund, Per Frick (68′), Arber Zeneli (74′).

Ersättare: Isak Pettersson, André Boman, Buhari Ibrahim (13′), Noah Söderberg (46′), Timothy Ouma, Ahmed Qasem (46′), Camil Jebara, Gottfrid Rapp (74′), Jalal Abdullai (68′).