240422 Elfsborgs Arber Zeneli under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 22 april 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0362

Zeneli: ”Ha tålamod i vårt spel”

Publicerad: 2024-04-24 22:23

På torsdagen är det dags för ny allsvensk omgång när laget beger sig ut på vägarna för bortamatch mot IFK Norrköping. En match mellan två lag i liknande läge, menar Arber Zeneli.

– De har kanske inte fått allt att sitta nu i början, lite likt oss. Båda lagen kommer gå ut för att vinna men vill inte släppa till för mycket bakåt, så det kanske kan bli lite stängt från start, säger Elfsborgs nummer nio.

Matchen och resultatet mot Kalmar FF hemma på Borås Arena i måndags blev inte vad laget hoppades på efter två raka bortamatcher. Trots en fin start av den andra halvleken där man fick in en snabb kvitteringsboll så blev det inte några poäng när KFF vann med 1–2.

– De var effektiva. De hade två lägen och gjorde två mål. Vi gjorde lite misstag som gynnade Kalmar, och när vi väl hade våra lägen så var vi inte tillräckligt effektiva. Det har varit så nu under säsongsinledningen. Vi har blivit ganska hårt straffade på våra misstag, samtidigt som vi inte tagit vara på chanserna från motståndarnas misstag.

Att det för tillfället är tätt mellan matcherna ser Arber Zeneli som positivt.

– Det tycker jag absolut. Vi har lagt Kalmarmatchen bakom oss och nu fokuserar vi på en ny viktig match. Vi vill komma tillbaka på rätt väg. Det blir en viktig match både mentalt – men också fysiskt att känna på ett tätt spelschema i och med Europaspelet senare i år.

Precis som IF Elfsborg har torsdagens motståndare IFK Norrköping kammat hem fyra poäng på de inledande fyra omgångarna. Till matchen vill den gulsvarta truppen hitta tillbaka till sitt grundspel och de styrkor som laget besitter.

– Mot Kalmar blev det inte som vi pratat om inför matchen. Vi ska vara mer lugna och ha tålamod i vårt spel. Inte stressa fram lägen utan ta vår tid och hitta rätt tillfällen. När vi vinner bollen är det viktigaste inte att spela framåt så snabbt som möjligt, utan att den spelare som är i bäst position får bollen och sedan spelar vi därifrån. Det gör inget om det tar ett par sekunder, vi ska försöka behålla lugnet och hitta våra grunder.

Hur har inledningen varit för din del, nu när du är tillbaka i IF Elfsborg och i allsvenskt spel?

– Otroligt skönt att vara tillbaka. Det har varit en viktig månad för mig nu, där jag fått komma in i allt och spela en del. Jag hoppas att jag kan komma i gång än mer och vara mer klinisk offensivt, då kommer förhoppningsvis även målen, avslutar Arber Zeneli.

Huvudpartners