240420 Elfsborgs Izabella Bergström under fotbollsmatchen i Division 1 Mellersta mellan Elfsborg och Värnamo den 20 april 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0361

Gideonsbergs IF gästar Borås

Publicerad: 2024-05-17 15:22, Uppdaterad 2024-05-17 15:26

På lördagseftermiddagen ställs IF Elfsborg mot Gideonsbergs IF på Borås Arena – en match som förväntas spela i högsommarvärme.

Det är dags för ny hemmamatch i division 1 för IF Elfsborgs damlag. För motståndet står Västerås-baserade Gideonsbergs IF, ett lag som haft en något knackig inledning poängmässigt med sex poäng på de inledande sex matcherna. För hemmalaget har det sett bättre och bättre ut den senaste tiden. Laget har tre raka segrar i serien och under veckan vann laget också mot Alingsås KIK i DM.

Izabella Bergström har gjort mål i två raka seriematcher och ser fram emot att förlänga den sviten. Under de senaste matcherna har också det offensiva spelet känts ännu bättre.
– Det känns som om vi har kommit tillbaka till det spelet vi hade under förra året. Vi har inledningsvis haft lite svårt att komma till målchanser och sätta upp den press vi vill, men när vi gör det så går det bra, säger Izabella.

Med tanke på att det är en division högre i år kommer inte riktigt lika många målchanser till, då blir det än viktigare att kunna pressa till sig bollen och komma till anfall.
– Vi vill vara bollförande, men vi spelar också en division högre upp och har svårare motståndare. Vi har inte riktigt haft tillräckligt med spelare framför boxen och då har pressen inte riktigt fungerat, men de senaste matcherna ser det bättre ut, fortsätter Bergström.

Nu väntar en ny hemmamatch där det är högsommarvärme och sol som väntar. Inget som man ska klaga på, men vara förberedd på.
– Det känns som man blir chockad varje år när det är första matchen och det är riktigt varmt, men det har vi gjort förr. Nu gäller det att fortsätta behålla tempot i matcherna. Förra året spelade vi som bäst mot de bästa lagen och hade svårt med tempot mot de något sämre, så det måste vi upprätthålla. Vi ska göra vårt, precis samma som vi gör mot topplagen, avslutar Izabella.

IF Elfsborg – Gideonsbergs IF

Division 1 Mellersta
Lördag 18 maj 16.00.

Välkomna!

Huvudpartners