240515 Elfsborgs Eggert Aron Gudmundsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och AIK den 15 maj 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0367

Gudmundsson: ”Kan vinna mot alla lag”

Publicerad: 2024-05-18 17:45

IF Elfsborg åker ett par mil västerut för match mot Gais på Gamla Ullevi under söndagen. Efter hela 6–1 hemma mot AIK i senaste omgången är det positiva tongångar i den gulsvarta truppen.

– Känslan är såklart väldigt bra. Inte enbart över resultatet, hela lagets prestation var väldigt stark, säger mittfältaren Eggert Gudmundsson.

Publiken på Borås Arena fick se ett IF Elfsborg som gjorde hela sex mål mot på AIK i onsdags. Vinsten var lagets tredje raka på hemmaplan. Det var också en viktig seger att ta efter bortaförlusten mot Djurgårdens IF.

– Vi spelade inte så bra mot Djurgården. Men vi vet att med vår starka trupp så kan vi alltid bättre, och det visade vi verkligen mot AIK. Vi kan vinna mot alla lag i serien när vi är på topp och gör det bra.

I slutskedet av matchen mot AIK fick Eggert Gudmundsson äntligen debutera i den gulsvarta tröjan. En skada tidigt under försäsongen har hindrat den unga islänningen, men som nu är frisk och redo att konkurrera.

– Det var speciellt att få debutera och att jag äntligen kunde vara tillbaka på planen. Det var fantastiskt att få det välkomnandet från supportrarna efter de skadeproblem jag haft nu i början av min tid här, berättar han.

Nykomlingen Gais väntar när laget nu gör sig redo för nästa match på resande fot. De grönsvarta från Göteborg har tagit fem segrar och förlorat fyra matcher under de nio inledande omgångarna och placerar sig på en femteplats, två poäng före IF Elfsborg inför mötet.

– Det blir en tuff match precis som alla i allsvenskan. Vi måste ha stor respekt för Gais. De gjorde en bra match mot Malmö FF nu senast även om de förlorade till slut.

Hur ska ni ta med er den fina prestationen från senast även till kommande match?

– Vi har våra principer och förbereder oss på samma sätt. Vi vill vara starka bakåt och vara väldigt aggressiva som lag. När vi går framåt ska vi vara kliniska och effektiva. Vi gjorde sex mål senast och behövde inte många chanser för att sätta dit bollarna.

Det väntas många gulsvarta supportrar på plats när årets Vi Tillsammans-resa går av stapeln på söndagen. Eggert Gudmundsson är imponerad över stödet som laget får under matcherna.

– De har varit helt otroliga! Det ger oss så mycket så jag hoppas att de fortsätter att stötta oss på samma sätt. Vi vill visa alla som kommer dit på söndag att vi ger allt.

Huvudpartners