240501 Elfsborgs Enzo Andren under fotbollsmatchen i P19 Superettan Södra mellan Elfsborg och Trelleborg den 1 maj 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0364

Segersviten bruten i P19

Publicerad: 2024-05-18 16:38

Efter tre raka segrar stod Qviding för motståndet när IF Elfsborgs U-trupp åkte till Göteborg. 

Den senaste tiden har det rullat på bra resultatmässigt för IF Elfsborgs U-lag. I P19-serien har laget radat upp tre raka segrar när nu Qviding FIF stod för motståndet på bortaplan. Elfsborg tog tag i spelet, hade gott om bollinnehav och skapade chanser. Trots det var det hemmalaget som tog ledningen i den 25′ minuten, men det tog inte lång tid innan Enzo Andren kunde kvittera, bara två minuter efter ledningsmålet.

Med spelövertaget var känslan att Elfsborg kunde bygga vidare för fler mål, men istället kunde hemmalaget än en gång ta ledningen – bara någon minut efter kvitteringen. Gulsvart fick då börja jaga kvittering igen. Laget kämpade på i värmen, men fler mål blev det inte i matchen och hemmalaget kunde säkra sina tre poäng.

Trots förlusten är det bara att fokusera på nästa uppgift nu.
– Det var en ganska svag prestation av oss, men den ska ändå vara tillräcklig för att vinna. Vi blir hårt straffade idag. Av det bollinnehavet vi har ska vi kunna prestera ännu bättre. Vi saknar lite av tekniken och de sista detaljerna för att vi ska skapa ännu fler riktiga chanser. Det kan handla om något inspel, mottagning eller passning som inte riktigt sitter och då blir det hack i spelet. Vi gör inte mål på det vi skapar innan paus, efter deras ledningsmål. Vi försöker sedan skapa lite till men får inte träff. Men det är en stark grupp och nästa vecka väntar en tuff fotbollsmatch, men vi har chans att vinna alla matcher. Vi ser fram emot den uppgiften, säger tränare Fredrik Ahlstrand.

Nästkommande match är just mot serieledaren Varbergs BoIS på hemmaplan i Borås. Matchen spelas söndag den 26 maj på Borås Arena 2 klockan 16.30.

Qviding FIF – IF Elfsborg 2-1 (2-1)

Mål: 1-0 25′, 1-1 Enzo Andren 27′, 2-1 27′

Startelva: Hannes Bäck (mv), Viktor Nylén, Kasper Berndtsson, Frode Aronsson, Felix Älverdal, Enzo Andren, Leo Östman, Lucas Eliasson, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Mohammed Rufai
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Viggo Lidberg, Elijas Gunnergård Ortan, Adbifatah Mohamed Muse, Ahmed Abdumusa, Karl Ivarsson Persson, Arvid Södeliden

Huvudpartners