180422 Elfsborgs tränare Tony Lundqvist under fotbollsmatchen i U17 Allsvenskan mellan Elfsborg och Malmö FF den 22 april 2018 i Borås. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN / Kod JJ / Cop 112

Viktig seger mot serieledarna

Publicerad: 2024-06-14 19:24

Elfsborgs U17-lag säkrade en härlig seger över serieledande BK Häcken på fredagen – ett stort steg mot A-slutspel. 

På fredagseftermiddagen var det dags för fotboll på Borås Arena 2. För motståndet stod serieledande BK Häcken och det var viktigt att få till ett bra resultat i denna match, då det var den näst sista i vårserien. De sju bästa lagen avancerar sedan till A-slutspel och slås ihop med de sju bästa i den norra serien. Övriga lag får spela B-slutspel. Tabellen är också en jämn historia där det är sju lag som gör upp om fem platser, samtidigt som det bara skiljer sex poäng. Hemmalaget kom senast från en snöplig förlust mot Halmstad med förlustmål på stopptid, och ville nu revanschera sig.

Det började bra när Adam Wetterlov gjorde 1-0 efter en kvart spelad, men Häcken repade sig och kunde såväl kvittera och ta ledningen innan första halvlek var slut. Trots det resultatmässiga underläget var det ändå ett lugn i laget.
– Vi pratade bara positivt i paus, för det var den bästa halvleken vi gjort men hade lite oflyt att vi låg under. Prestationsmässigt var det riktigt bra så det var bara att fortsätta, säger tränare Tony Lundqvist.

Halvtidssnacket verkade sedan gett resultat då Elfsborg kvitterade fem minuter in i andra halvlek genom Armin Ovaidi. När timman var spelad kunde Nils Roström återta Elfsborgs ledning och bara ett par minuter senare satte Adam Wetterlov 4-2. Det blev också matchens sista mål och Elfsborg inkasserade tre härliga och viktiga poäng.

– Det här var en av de bättre matcher som jag varit med om. Det är årets absolut bästa match, där vi tappar en ledning mot serieledarna och ändå återtar den. Vi fortsätter spela vårt spel, vilket tröttar ut dem och vi fortsätter köra på. Vi hade fler chanser att göra mål men vi är så otroligt stolta över killarna och deras prestation idag, säger Lundqvist vidare.

En match återstår och Elfsborg har nu tagit sig en bra bit på vägen. Om det inte är klart innan, på grund av hur andra resultat går i omgången, räcker det med en poäng i matchen mot Gais kommande onsdag. Den spelas klockan 16.00 på Gaisgården.

IF Elfsborg – BK Häcken 4-2 (1-2)

Mål: 1-0 Adam Wetterlov 16′, 1-1 25′, 1-2 35′, 2-2 Armin Ovaidi 50′, 3-2 Nils Roström 61′, 4-2 Adam Wetterlov 63′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Lucas Löngårdh, Wilke Aronsson, Kasper Örtegren, Dag Hallgren, Folke Schedvin, Armin Ovaidi, Robin Svernfors, Adam Wetterlov, Konrad Folkesson, Nils Roström
Ersättare: James Johnson (mv), Rion Rujkovci, Albin Jermen, Felix Strömberg, Adel Sovsic, Wilmer Carl Johansson, Vilmer Hill Lemburg

Huvudpartners