Lagen som väntar i kvalomgång 2 till Europa/Conference League

Publicerad: 2024-06-19 14:28

Igår lottades kvalomgång 1 till Europa League där IF Elfsborg ställs mot Pafos FC från Cypern. Idag har kvalomgång 2 lottats – här är de potentiella motståndarna.

Tack vare kvalificeringen till Europa League är IF Elfsborg garanterade europa-spel i både kvalomgång 1 och 2. Om Elfsborg vinner den första kvalomgången mot Pafos FC fortsätter kvalomgång 2 i Europa League. Däremot, skulle Elfsborg bli besegrade i kvalomgång 1 av Europa League kommer kvalomgång 2 spelas i Conference League, UEFAs tredje högsta turnering för klubblag i Europa.

Europa League – kvalomgång 2

I det fallet att IF Elfsborg besegrar Pafos FC i kvalomgång 1 väntar alltså vinnarna från mötet mellan FC Sheriff Tiraspol (Moldavien) och PFC Zire (Azerbadjan). Efter lottningen står det även klart att i kvalomgång 2 till Europa League börjar Elfsborg på bortaplan.

Q2 Europa League – Match 1
25 Juli
FC Sheriff Tiraspol / PFC Zire – IF Elfsborg

Q2 Europa League – Match 2
1 Augusti
IF Elfsborg – FC Sheriff Tiraspol / PFC Zire

Conference League – kvalomgång 2

Om IF Elfsborg inte tar sig vidare från kvalomgång 1 till Europa League väntar istället kvalomgång 2 till Conference League, där Elfsborg ställs mot vinnaren från mötet mellan VPS Vaasa (Finland) och FK Žalgiris (Litauen). Det står även klart efter lottningen att IF Elfsborg börjar kvalomgång 2 på bortaplan.

Q2 Conference League – Match 1
25 Juli
VPS Vaasa / FK Žalgiris – IF Elfsborg

Q2 Conference League – Match 2
1 Augusti
IF Elfsborg – VPS Vaasa / FK Žalgiris

Lottningen för kvalomgång 3 sker måndag 22 juli.

Huvudpartners