Uddamålsförlust mot Gais

Publicerad: 2024-06-19 19:53

Sista matchen innan uppehållet slutade med en uddamålsförlust – men ändå är A-slutspel säkrat i sommar. 

Det har varit en tajt jakt i kampen mot att hamna på de sju översta tabellplatserna i P17 Allsvenskan Södra under våren. Topp sju avancerar nämligen till A-slutspel och slås ihop med de sju bästa i norra serien i ett A-slutspel efter sommaruppehållet. Faktum var att Elfsborg redan inför sista omgången var klara med tanke på andra resultat. 

Gais hade möjlighet att vid seger gå upp på samma poäng som Elfsborg, men var samtidigt piskade att vinna för att nå A-slutspel. Det kan bidragit till att hemmalaget tog ledningen efter en kvart spelad, en ledning som stod sig in i paus. Elfsborg jagade givetvis kvitteringsmål, men i 58′ minuten ökade Gais ledningen till 2-0. I 73′ minuten blev det en rejäl uppförsbacke när Gais ökade till 3-0, men Elfsborg gav aldrig upp. 

Fem minuter senare tändes ett hopp när Nils Roström satte reduceringen och i 88′ minuten reducerade gulsvart ytterligare en gång när Konrad Folkesson gjorde mål. Närmre än så kom inte Elfsborg men en stark upphämtning och en fin lagmoral. 

Nu kommer ytterligare en 13 matcher lång serie spelas när det vankas A-slutspel, med enkelmatcher. Vinnaren står som Svenska Mästare i höst. 

Gais – IF Elfsborg 3-2 (1-0)

Mål: 1-0 14′, 2-0 58′, 3-0 73′, 3-1 Nils Roström 78′, 3-2 Konrad Folkesson 88′

Startelva: Nils Heinrici (mv), Lucas Löngårdh, Wilke Aronsson, Dag Hallgren, Folke Schedvin, Armin Ovaidi, Robin Svernfors, Dion Rujkovci, Konrad Folkesson, Adel Sovsic, Nils Roström
Ersättare: James Johnson (mv), Adam Wetterlov, Albin Jermen, Felix Strömberg, Oliver Molander Adevåg, Arvid Sandberg, Vilmer Hill Lemburg

Huvudpartners