240501 Elfsborgs Gottfrid Rapp jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i P19 Superettan Södra mellan Elfsborg och Trelleborg den 1 maj 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0364

Serieledare under uppehållet

Publicerad: 2024-06-20 19:39

I en målglad match vann Elfsborg återigen i P19-serien. Nu går laget till uppehåll som fortsatta serieledare. 

Elfsborg tog sig till Värnamo som serieledare – detta efter att laget senast vann sin match samtidigt som Varberg förlorade mot toppkonkurrenten Örgryte. Det gjorde att gulsvart, inför sista matchen innan uppehållet, stod som ensam serieledare med tre poäng ned till Varberg.

Värnamo hade sex raka matcher utan förlust och kom senast från en oavgjord match. Med 25 inspelade poäng, mot Elfsborgs 31, var det en tuff bortamatch som stod på schemat. Gästerna stod dock för en riktigt fin första halvlek där ledningsmålet kom redan efter fem minuter, när Lucas Eliasson gjorde 1-0. Det var därefter resultatmässigt tämligen jämnt, men när det närmade sig halvtimman ökade gulsvart till 2-0 genom Enzo Andren. Tio minuter senare ökade Andren på till 3-0, men två minuter senare reducerade Värnamo och gav hemmalaget lite hopp.

I andra halvlek var det sedan hemmalaget som omgående jagade reducering, vilket också kom bara sju minuter in. Dock tog det bara två minuter till innan Isak Edman kunde göra 4-2 och ledningen kändes tryggare igen. Det blev också matchens sista mål vilket gav en härlig seger. Då Varberg också sin match innebar det fortsatt en trepoängsledning när nu laget går på sommarledighet.

Nästa match i serien spelas den 3 augusti mot Utsiktens BK.

IFK Värnamo – IF Elfsborg 2-4 (1-3)

Mål: 0-1 Lucas Eliasson 5′, 0-2 Enzo Andren 27′, 0-3 Enzo Andren 38′, 1-3 40′, 2-3 52′, 2-4 Isak Edman 54′

Huvudpartners