240420 Elfsborgs Ellen Nilsson och Värnamos Josephine Nielssen under fotbollsmatchen i Division 1 Mellersta mellan Elfsborg och Värnamo den 20 april 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0361

Sista matchen före uppehållet

Publicerad: 2024-06-28 10:19, Uppdaterad 2024-06-28 10:22

Äntligen är det dags för hemmamatch igen efter två raka matcher i Stockholm. Ellen Nilsson ger sin syn inför matchen mot Älvsjö AIK FF.

IF Elfsborgs damlag har haft en positiv vårsäsong när det nu vankas ett sommaruppehåll. Tolv omgångar har spelats, där gulsvart gått från klarhet till klarhet. Efter uddamålsförlusten mot Värnamo har laget radat upp nio raka matcher utan förlust, nu också två raka segrar efter bortamatcher i Stockholm. En match återstår nu på söndag när Älvsjö AIK FF gästar Borås Arena.

En spelare som verkligen visat bra form är Ellen Nilsson, nyförvärvet från Husqvarna inför säsongen. Hon har nu noterats för åtta mål och gjorde det sista målet i den senaste segern. Ju längre säsongen gått, desto bättre har också spelet blivit, något som har en naturlig förklaring.
– Vi har fått igång vårt spel och vi spelar mer som ett lag. Nu kan vi äga bollen lite mer, vi har lärt känna varandra inom laget och det är det som gör att vi vinner också. Dessutom kan vi spela på olika sätt beroende på motstånd. Ibland behöver vi vara ett kontringslag, ibland har vi ett stort bollinnehav, säger Ellen Nilsson.

Hon anslöt till laget inför säsongen och har snabbt blivit en viktig spelare för laget. Att komma in i gruppen och Elfsborg har varit enkelt menar hon.
– Det har gått snabbt och väldigt bra, både att komma in i laget och gruppen. Det är bra stämning och alla är påkopplade när det är match på ett bra vis. För egen del har det poängmässigt också gått väldigt bra vilket är kul. Spelsättet, min position och att mina medspelare passar bollen är nog anledningen till det, fortsätter Nilsson.

Efter två långa bortamatcher står nu hemmamatch på agendan på en nylagd matta, något som inte bör spela någon större roll.
– Första träningarna kändes det lite annorlunda, men inget man tänker på nu. Det ska bli skönt med en hemmamatch för det har varit tuffa och långa bortamatcher, nu ska vi visa att det är vår hemmaplan och fortsätta spela som vi gjort, så kan vi förhoppningsvis avsluta med en seger innan uppehållet, avslutar Ellen.

Därefter följer tre veckors uppehåll innan laget samlas igen.

Matchen startar på söndag klockan 16.00 på Borås Arena. Biljetter köper du nedan – välkommen! Matchen sänds även på BT.se.

IF Elfsborg – Älvsjö AIK FF

Division 1 Mellersta
Söndag 30 juni klockan 16:00

Huvudpartners