240630 Elfsborgs Alice Broman jublar med Hanna Gunnarsson efter 2-0 under fotbollsmatchen i Division 1 Mellersta mellan Elfsborg och Älvsjö den 30 juni 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0375

Tredje raka segern och nollan

Publicerad: 2024-06-30 19:57, Uppdaterad 2024-06-30 19:58

Elfsborg avslutade vårsäsongen på allra bästa vis när Älvsjö AIK FF besegrades med 2-0. 

Efter två raka bortamatcher i Stockholm var det nu äntligen dags för hemmamatch. För motståndet stod mittenplacera Älvsjö AIK FF mot ett gulsvart formtoppat lag. Två raka segrar och nio matcher utan förlust – en svit som skulle förlängas på båda fronter. Elfsborg rivstartade och skapade direkt chanser och det tog bara till matchminut fyra innan Stina Jensen vackert sköt in 1-0. Hemmalaget hade full kontroll på händelserna och fler högoktaniga chanser skapades, men det dröjde fram till 44′ minuten innan Alice Broman kunde göra 2-0, ett härligt mål inför paus.

I andra halvlek hade Elfsborg fortsatt god kontroll och när till slut matchen summerades hade Älvsjö inte ett enda avslut på mål. Matchen slutade 2-0 och gulsvart tog tredje raka segern och tionde raka utan förlust. Det har gjort att Elfsborg nu är tre i tabellen med 30 poäng, precis som Husqvarna på andraplats. Leder gör Värnamo, två poäng bakom den jagande duon.
– Vi var värda segern, det var inget snack. Det är ett duktigt fotbollslag vi möter, men vi neutraliserade dem på ett bra sätt. I andra halvlek var det mer kontrollerat spel där vi säkrade bakåt. Vi har tre segrar och tre hållna nollor, det sänder fina signaler, säger tränare Ismet Tursic.

Nu väntar lite uppehåll innan det är dags för resten av serien, där allt ska avgöras.
– Vi vet vad som krävs och vad som gäller. Vi får kämpa mer för våra segrar och det ska inte vara lätt, det är en tuffare serie och det är väldigt kul. Nu har vi tre veckors uppehåll och drar igång den 21 juli igen med lite tester. En vecka utan träningsprogram och därefter har tjejerna individuella program under två veckor. Sedan kör vi igen, men nu lite välförtjänt vila, avslutar Ismet.

Elfsborg spelar träningsmatch mot Eskilsminne den 26 juli, därefter väntar seriematch mot Degerfors den 4 augusti.

IF Elfsborg – Älvsjö AIK FF 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Stina Jensen 4′, 2-0 Alice Broman 44′

Startelva: Marlene Kelm (mv), Fanny Johansson, Alice Broman, Hanna Gunnarsson, Hanna Jiozon, Leann Nyström, Hedvig Petersson, Jennifer Brinck, Stina Jensen, Ellen Nilsson, Izabella Bergström
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Vanessa Lopez, Cornelia Andersson, Cornelia Svensson, Lova Mobaeck, Tea Skoglund, Ida Backlund

Huvudpartners