240425 Elfsborgs Andri Fannar Baldursson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Norrköping och Elfsborg den 25 april 2024 i Norrköping. Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN / COP 308 / MN0077

IF Elfsborg förlänger med Andri Baldursson

Publicerad: 2024-07-01 19:00, Uppdaterad 2024-07-02 09:29

IF Elfsborg kan idag meddela att Andri Baldursson blir kvar i Elfsborg säsongen 2024 ut!

– Det känns riktigt bra! Jag ser fram emot att börja träna med laget igen och träffa de nya tränarna, säger Andri.

Andri anslöt till IF Elfsborg i augusti 2023 på lån ifrån italienska Bologna FC, där han gjorde sin Serie A debut redan som 18-åring. Den 20 augusti debuterade Andri i Allsvenskan hemma på Borås Arena där IF Elfsborg vann över Mjällby AIF med 2-0 och totalt spelade Andri 11 matcher under fjolårssäsongen. I år har Andri spelat i samtliga av IF Elfsborgs matcher i Allsvenskan. Andri summer sin första tid i Elfsborg:

– Min tid i Borås har varit fantastisk. Förra säsongen hade vi en del höga toppar, och den här säsongen har vi haft lite lägre dalar men trots det trivs jag väldigt bra i både klubben och Borås, så jag ser fram emot att fortsätta spela här.

IF Elfsborg har tillsammans med Andri och Bologna FC nu kommit överens om en förlängning av låneperioden som sträcker sig säsongen 2024 ut.

– Hela klubben känns som en familj. Vi har ett bra lag och jag gillar alla som jobbar i och runt klubben. Samtidigt ser jag områden där vi kan förbättra oss och det är något jag vill vara en del av, säger Andri.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Andri har under sin tid hos oss visat kvalitéer på plan och uppträtt på ett sätt som person som vi uppskattat mycket. Han har också förmedlat en tydlig vilja av att stanna hos oss trots många andra alternativ. Utifrån det har vi självklart har vi gjort ett ordentligt försök att värva Andri permanent men Bologna vill inte släppa taget om Andri helt vilket är fullt förståeligt. Däremot så har Bologna uppträtt mycket seriöst, förstående och verkligen uppskattat första låneperioden vilket gör att vi nu kan förlänga den till säsongen 2024 ut till att börja med. Genom dessa avtal har vi också försäkrat oss om vissa ersättningar både på kort och lång sikt.

– Nu ser vi framemot Allsvensk omstart och spännande Europautmaningar med Andri kvar i den gulsvarta tröjan nr 6.

Manager Oscar Hiljemark

– Vi är superglada att Andri stannar hos oss säsongen ut. Han är en kompetent fotbollsspelare och en bra person som kommer bidra både på planen och utanför för att vi som lag ska bli bättre och utvecklas i den riktningen vi gärna vill.

Huvudpartners