240629 Elfsborgs Besfort Zeneli under träningsmatchen mellan Elfsborg och Fredrikstad den 29 juni 2024 i Borås. Foto: Fredrik Aremyr / BILDBYRÅN / COP 314 / FA0116

Zeneli: ”Vill bara ut och köra”

Publicerad: 2024-07-05 15:38

Sommaruppehållet är till ända och på lördagen är det äntligen dags för match på Borås Arena. IF Elfsborg tar emot Brommapojkarna i den 13:e allsvenska omgången. Besfort Zeneli ser fram emot matchen.

– Det ska bli riktigt kul! Vi har tränat på bra nu efter ledigheten och nu vill vi bara ut och köra framför våra supportrar, säger mittfältaren.

Efter ledigheten var truppen tillbaka i träning den 17 juni och inledde med en träning på Borås Arena innan ett kortare träningsläger i Varberg väntade. Sedan dess har laget varit i gång och nu är det äntligen dags för allsvensk fotboll igen. Det har varit mycket nytt för spelarna som nu ser fram emot och tar sikte mot resterande del av säsongen.

– Äntligen! Man har gått och längtat ända sedan sista matchen under våren. Det har varit mycket nytt nu sedan vi började träna igen. Vi har tränat på hårt, och det har varit väldigt bra pass. Träningsvolymen har höjts lite med Oscar (Hiljemark, manager), och vi har haft väldigt bra intensitet.

Norska ligafyran Fredrikstad FK gästade Borås Arena för en träningsmatch under den gångna helgen. En lång sådan, som spelades i 2×60 minuter, slutade mållöst. Besfort Zeneli berättar om sin syn på matchen.

– Det var ett första test för laget. Lite för att se var vi är nu när det är mycket nytt. Jag tycker att vi var hur stabila som helst defensivt. Fredrikstad kom inte till speciellt mycket farliga lägen och det kändes bra bakåt.

Han fortsätter:

– Offensivt kanske vi borde fått till lite mer målchanser. Men det är som sagt mycket nytt. Trots den korta tiden har vi tagit in mycket av det Oscar vill se, och det kommer bara bli bättre med tiden.

Brommapojkarna står som motståndare i lördagens match. Ett lag som placerar sig på elfte plats i tabellen. Laget har tre segrar, sex oavgjorda och tre förluster under den allsvenska våren.

– Det är ett bra lag, det vet vi om. De gillar att hålla i bollen och spela sig fram från egen målvakt, det är ett spelskickligt lag men som också kan slå en lång boll för att variera.  Vi vill gärna störa deras uppspel, vinna bollen högt och ha kortare väg till målet. När vi själva har bollen och bygger anfall ska vi vara metodiska och inte stressa upp oss, och spela med ett bra tempo.

Att laget nu är tillbaka framför publiken på Borås Arena är något Besfort Zeneli gläds åt.

– Det ska bli fantastiskt att träffa alla gulsvarta supportrar på arenan igen. Vi är så taggade och vill gå ut och prestera för publiken. Det ska bli otroligt kul, avslutar han.

Huvudpartners