240706 Elfsborgs spelare jublar efter 1-0 av Simon Hedlund under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Brommapojkarna den 6 juli 2024 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0377

Tre mål och seger i återstarten

Publicerad: 2024-07-06 17:19, Uppdaterad 2024-07-06 18:12

IF Elfsborg tog en härlig trepoängare i den allsvenska återstarten när man vann med klara 3-0 mot Brommapojkarna hemma på Borås Arena. Simon Hedlund, Michael Baidoo och Eggert Gudmundsson blev gulsvarta målskyttar.

Gästerna tog avsparken och satte genast fart framåt mot det gulsvarta försvaret. Men efter bara någon minut var det IF Elfsborg som tog tag i det hela och kopplade ett tidigt grepp om matchbilden.

Det var ett gulsvart lag som visade upp en bra energi och stod för fina kombinationer i passningsspelet. I den sjunde minuten kom första målchansen när Ahmed Qasem hittade Arber Zeneli med en fin djupledsboll över BP-backlinjen. Men en försvarare blockerade Zenelis avslut och det slutade i en resultatlös hörna.

Brommapojkarna var bollskickliga och spelade sig då och då ur det gulsvarta presspelet och tog sig in på offensiv planhalva. Men en stabil gulsvart backlinje stod i vägen för framstötarna.

I mitten av halvleken gick tempot ner något. Men sedan skulle det smälla till för gulsvart del. Terry Yegbe bröt en passning och bollen hamnade först hos Niklas Hult och sedan hos Michael Baidoo. IF Elfsborgs nummer tio passade ut till höger till en löpande Simon Hedlund som tog med sig bollen och vackert placerade in bollen i det bortre hörnet. 1-0 till IF Elfsborg!

Innan halvleken var slut var gästerna nära att hitta rätt. Ett snabbt anfall i den 40:e minuten, där laget tog sig framåt med många spelare, slutade med att Sebastian Holmén blockerade ett skottförsök och laget kunde gå till pausvila i ledning.

Andra halvlek

De första minuterna efter paus var det gästerna som tog sig framåt mest. Stockholmslaget fick fast bollen på gulsvart planhalva och skapade ett par hörnor.

Elfsborgsförsvaret redde ut framstötarna och laget kunde sedan själva ta tag i matchen och skapade flera målchanser på kort tid. Först två gånger genom Michael Baidoo som först sköt från nära håll och sedan försökte chippa över målvakten, som dock stod kvar på benen och kunde ta hand om bollen. Sedan försökte Ahmed Qasem med ett skott längs marken som målvakten räddade. Timothy Ouma skulle också få en bra chans när han kom högst på en hörna och nickade bollen i ribban.

Mitten av halvleken var jämn och gästerna stack upp i flera omställningsförsök. Främst via sin vänsterkant anföll det rödsvarta laget, men Isak Pettersson och försvararna kunde reda ut situationerna.

När det närmade sig slutet så uppstod fler ytor på Brommapojkarnas planhalva. Något som Di Gule utnyttjade. I den 82:a minuten vände Rami Kaib på spelet från högerkanten. Simon Hedlund tog ner bollen på motsatt sida och tog sig mot straffområdets hörna. En kort passning inåt i banan togs emot av Michael Baidoo som sedan sköt ett fint, pressat skott. Bollen gick i nät intill målvaktens vänstra stolpe, 2-0 till IF Elfsborg!

I den 87:e minuten var det dags igen. En felpass från BP-spelare togs omhand av inbytte Eggert Gudmundsson som sedan satte fart framåt. Mittfältaren dribblade sig in i straffområdet och placerade distinkt in 3-0. Hans första allsvenska mål!

Det skulle komma ytterligare en bra målchans när Camil Jebara slog ett inlägg tll Per Frick. Anfallarens nick räddades av gästernas målvakt och efter tre spelade tilläggsminuter blåstes matchen av, och IF Elfsborg kunde plocka tre fina poäng.

IF Elfsborg – Brommapojkarna 3-0 (1-0)

Startuppställning: Isak Pettersson – Sebastian Holmén (46′), Gustav Henriksson, Terry Yegbe – Simon Hedlund (85′), Timothy Ouma, Besfort Zeneli, Niklas Hult – Ahmed Qasem (74′), Michael Baidoo (85′), Arber Zeneli (66′).

Ersättare: Marcus Bundgaard, Johan Larsson, Rami Kaib (74′), André Boman, Noah Söderberg (46′), Andri Baldursson, Eggert Gudmundsson (85′), Camil Jebara (66′), Per Frick (85′).

Huvudpartners