Praktisk information – Europa-spel 2024/25

Publicerad: 2024-07-08 12:05, Uppdaterad 2024-07-19 08:49

Cypriotiska Pafos FC stod för motståndet när IF Elfsborg spelade den första kvalomgången till Europa League. Efter två fina segrar i denna omgången ser vi nu fram emot att möta FC Sheriff i Q2. I texten nedan hittar du praktiskt information kring spelet i Europa.

Europa League Q1

IF Elfsborg – Pafos FC (3-0)
Torsdag 11 juli, 19:00
Borås Arena

Pafos FC – IF Elfsborg (2-5)
Torsdag 18 juli, 19:00 (18:00 svensk tid)
Alphamega Stadium

Sändning hos Sportbladet Plus

Kvalet till Europa League sänds via Sportbladet Plus för dig som inte kan vara på plats. Nedan hittar du direktlänkar till de respektive sändningarna.

Informationsgrupp på Facebook

För Elfsborgare som planerade att följa med ner till Cypern för returmötet den 18 juli har det skapats en facebookgrupp vid namn “IF Elfsborg i Europa”. Här kommer det delas information rörande eventuella samlingar, tips på hotell och flyg samt allmän information som kan underlätta för resandet.

Gruppen hittar du HÄR

Biljettsläpp Europamatcher – hur går det till?

Vid biljettsläpp för årets Europamatcher erbjuds våra årskortsinnehavare förtur på reserverade platser på Borås Arena till anpassat pris. Förturens längd kan variera, men när den löpt ut släpps de reserverade platserna upp för allmänt biljettköp. För matchen i Q2 mot Sheriff gäller förturen t.o.m söndag 21/7 klockan 23:59. Biljettsläppet är planerat till morgonen fredag 19/7.

Biljettsläpp – Årskortsinnehavare

Årskortsinnehavare blir i samband med biljettsläppet kontaktade via mejl. I mejlet kommer det att finnas länk till vår biljettshop samt instruktion för hur du genomför biljettköpet. Du går enklast till elfsborg.ebiljett.nu och loggar in med samma mail du köpt ditt årskort med. Har du inget lösenord eller har glömt av det, klickar du på Återsäll lösenord och skapar ett nytt via mail. Väl inne i biljettshopen finns reservationen under Meny –> Konto –> Reservationer. För att slutföra biljettköpet loggar man in med Fotbollskonto, som ersätter AXS-inloggningen som tidigare varit. Man använder samma e-post som man haft tidigare. Nya köpare skapar ett nytt. Mer info kring Fotbollskonto längst ner på sidan.

Har du inte fått något mail, saknar reservation eller har andra frågor och funderingar? Hör av dig till biljetter@elfsborg.se

Biljettsläpp – Allmänheten

Tiden för det allmänna biljettsläppet kan komma att variera, men så fort det är släppt kommer du kunna köpa din biljett som vanligt via vår biljettshop på elfsborg.se. Däremot kommer du inte att kunna köpa din biljett på de platser som reserverats för våra årskortsinnehavare.

Biljetterna köps som sagt enklast via vår biljettshop på elfsborg.se. Annars går det bra att köpa biljetter hos någon av våra biljettleverantörer, ICA City Knalleland och Willys i Knalleland.

Elfsborgsläktaren

Under Europamatcherna så kommer det att finnas stolar monterade på Elfsborgsläktaren då det är ett krav från UEFA då Elfsborgsläktaren annars inte är godkänd för Europaspel. På grund av installationen av stolar kommer antalet biljetter på Elfsborgsläktaren vara begränsade och därav är det först till kvarn som gäller.

Framtidskort på Gula hörnan

Då antalet biljetter på elfsborgsläktaren kommer vara begränsat kommer gula hörnan på ålgårdsläktaren att fungera som en förlängning av Elfsborgsläktaren. De ungdomar som är innehavare av Framtidskortet på Elfsborgsläktaren kommer till matchen istället erbjudas reserverade platser vid gula hörnan. Då såklart till samma pris som det hade kostat på Elfsborgsläktaren.

Har du ett framtidskort men hellre vill heja fram IF Elfsborg från Elfsborgsläktaren, går det såklart att köpa av de icke-reserverade biljetterna på Elfsborgsläktaren via vår biljettshop, där det är först i kvarn som gäller.

Har du övriga frågor eller funderingar? Hör av dig till biljetter@elfsborg.se

Fotbollskonto – Vad är det/Vad behöver man göra?


Fotbollskonto är en digital tjänst från Svensk Elitfotboll (SEF) som kopplar olika tjänster – till exempel app, biljetter och Allsvenskan Fantasy – till ett och samma inloggningskonto. Som användare slipper du ha flera olika inloggningar och får en bättre upplevelse i alla dessa tjänster.

Fotbollskontot ersätter den tidigare inloggningen som funnits hos AXS. Tjänsten kommer sedan hålla dig inloggad och det gör att du kan gå mellan tjänster på ett smidigt sätt oavsett om det gäller bortabiljetter, Fantasy, Elfsborg live-appen eller vad det må vara.

VAD BEHÖVER JAG GÖRA?

Om du inte sedan tidigare har ett Fotbollskonto behöver du skapa ett. Du kan antingen göra det på förhand, eller när du loggar in på någon av de berörda tjänsterna nästa gång. Du kommer då att bli uppmanad att skapa ett Fotbollskonto i samband med inloggningen/biljettköpet. Ingen tidigare data kring biljetter kommer att gå förlorad, oavsett när du väljer att skapa ett Fotbollskonto. Om du köpt biljetter tidigare så anges bara mailadressen som använts vid tidigare köp så kommer det hela slutföras via ett mail som skickas automatiskt till din inkorg sedan.

Du kan som sagt skapa ett Fotbollskonto antingen när du köper din biljett eller i förväg via konto.svenskelitfotboll.se där du fyller i dina uppgifter. Det är alltså viktigt att du anger samma mailadress som är kopplad till din tidigare inloggning på AXS för att systemen ska känna igen dig. Om du redan har ett Fotbollskonto kopplat till en annan felaktig mailadress kan du helt enkelt bara skapa ett nytt med rätt mailadress och använda det fortsättningsvis.

VANLIGA FRÅGOR

Vad gör jag om jag inte ser mina årskort eller biljetter när jag loggat in på IF Elfsborgs biljettsida hos AXS efter bytet till Fotbollskonto?

Dubbelkolla att du använt rätt mailadress till ditt Fotbollskonto. Du ska använda mailadressen som vi skickat biljetter till tidigare. Du kan skapa ett nytt Fotbollskonto med korrekt mailadress om det inte blev rätt första gången.

Jag vet inte om jag haft ett konto hos AXS innan. Vad gör jag då?

Testa att ange din mailadress i registreringen och då kommer det framgå om du redan har ett konto. Annars registrerar du ett nytt på din primära mailadress.

Har ni funderingar eller andra frågor – kontakta biljetter@elfsborg.se

Huvudpartners