240601 Elfsborgs Niklas Hult under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Elfsborg den 1 juni 2024 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0678

Hult inför Europakvalet: ”Alltid speciellt”

Publicerad: 2024-07-10 18:18

IF Elfsborg kliver nu in i Europa Leagues första kvalrunda. För motståndet står cypriotiska Pafos FC, som gästar Borås Arena under torsdagskvällen. Niklas Hult ser fram emot att dra i gång kvalspelet.

– Det är alltid något speciellt att spela de här europamatcherna. Vi är alla oerhört taggade inför detta, säger Niklas Hult.

Dubbelmötet mot Pafos FC inleds alltså under torsdagen med hemmamöte i Borås. Veckan därpå åker laget till Cypern för returmatch. Att det är just ett dubbelmöte gör att man behöver tänka lite annorlunda mot en vanlig allsvensk match, menar Hult.

– Man måste tänka att det inte är 90 minuter, utan 180 minuter. Det är ju den största skillnaden. Oavsett hur det går under matchens gång så måste man ha med sig det. Varje mål blir oerhört viktigt, både när det kommer till att försöka hålla nollan och att göra mål framåt. Man får inte klappa ihop och kan behöva vara lite smartare i sitt spel.

Vad väntar du dig för match?

– Jag har mött lite cypriotiska lag genom åren och det brukar vara spelskickliga lag. Spelare med väldigt hög individuell kvalitet, bra med bollen. Men de kanske inte är lika pigga på att spela försvarsspel eller när man smäller på i duellerna. I det spelet tycker jag vi är väldigt bra och jag hoppas vi ska kunna störa Pafos.

I den allsvenska återstarten blev det seger med 3-0 i hemmamatchen mot Brommapojkarna. Det var första matchen under nya manager Oscar Hiljemark, och Niklas Hult tycker att det fanns mycket positivt att ta med sig därifrån.

– En skön start efter uppehållet och en bra match från vår sida. Vi har haft kort tid på oss att träna på det som Oscar velat förändra, men jag tycker det var mycket som såg bra ut. Det var en tiominutersperiod i andra halvlek där vi tappade lite. Annars höll vår press bra och vi var giftiga på det som vi varit bra på tidigare när det kommer till att vinna bollen och anfalla snabbt. Men vi kunde också växla en del och höll i bollen i perioder.

Vad krävs för att IF Elfsborg ska få med sig ett bra resultat och därmed en bra start i detta dubbelmöte?

– Att vi vågar köra på med vårat presspel som vi är duktiga på, anfalla snabbt när vi vinner boll. Men också att hålla i bollen när det är läge för det. Sedan gäller det att gå dit i duellerna. Det är alltid viktigt i Europa, visa att man inte tänker ge bort något gratis till motståndarna. Jag tycker vi gjorde det bra mot BP och det ska vi göra i denna matchen med.

Huvudpartners