Arenanyheter 2023

Under året som gått har vi fått se en energi och glöd på Borås Arena. I med- och motgång har vår publik kommit till arenan för att stötta IF Elfsborg med sång och hejarop.

Elfsborgsläktaren har visat en särskilt stark positiv utveckling – och inför säsongen 2023 tar vi därför nya kliv med fokus på evenemanget och framför allt sittande publik på Borås Arena. Tillsammans ska vi skapa den bästa tänkbara gulsvarta stämningen på hela vår arena!

Till 2023 riktar vi en ökad uppmärksamhet mot liveupplevelsen och aktiviteter för hela familjen som gör att alla Elfsborgare och Boråsare ser framemot att stötta härliga Elfsborg på plats.

Vi satsar på en tätare stämning 2023

Publiken är viktig för stämningen under IF Elfsborgs matcher, och stödet som ges vet vi betyder mycket för laget på plan. För att vi ska kunna skapa en ännu tätare stämning och härlig inramning på Borås Arena under våra allsvenska hemmamatcher kommer IF Elfsborg att skärma av Ålgårdsläktarens övre etage. Detta innebär att det enbart kommer gå att köpa årskort på Ålgårdsläktarens nedre etage till säsongen 2023.

Denna ändring genomförs som ett ytterligare steg i föreningens arbete med publikrekrytering och förbättrad matchupplevelse. Vi har en förhoppning om att skapa ett högre tryck kring de platser som finns på arenans nedre etage. Detta syftar till att dels öka incitament att köpa Årskort 2023, dels bidra till tidigare lösbiljettköp inför våra allsvenska hemmamatcher. Tillsammans siktar vi mot en tätare stämning, bättre matchupplevelse och ett ökat biljettintresse. Vid behov kommer Ålgårdsläktarens övre etage att öppnas för lösbiljettförsäljning.

På Ålgårdsläktarens nedre etage kommer även några förändringar att ske. Först och främst kommer samtliga stolar att bytas ut till nya inför säsongen. Det kommer även att byggas två nya trappor med räcken, som delar sektionerna P1, O2, L2 och O1. Samtidigt kommer stolsraden närmast plan att tas bort med syfte att bredda gången längst fram. Detta kommer att förbättra framkomligheten för både våra besökare och personal.

Vi satsar på familjen 2023

Under säsongen som gått har vår Familjeläktare haft en positiv utveckling och inte bara varit fullsatt många gånger – utan även behövt utökas till ett flertal hemmamatcher.

Inför säsongen 2023 kommer vi att flytta vår Familjeläktare till sektion A1 på Sjuhäradsläktaren som ett led i vår vidare satsning på familjer. Med bättre ytor att nyttja innebär detta fler tillgängliga platser och ökade möjligheter till fler och roligare familjeaktiviteter i anslutning till IF Elfsborgs allsvenska matcherna.

Platserna på vår nya Familjeläktare kommer dessutom att vara onumrerade från 2023, vilket ökar flexibiliteten och gör det enklare för dig att exempelvis överlåta din biljett eller gå på match tillsammans med andra familjer eller vänner.

Vi satsar på en aktiv sittplats 2023

Inför säsongen 2023 lanserar vi en ny typ av årskort, tillika en aktiv sittplatssektion på arenan som vi kallar Gula Hörnan. Du hittar Gula Hörnan på sektion P2 på Ålgårdsläktaren, vilket innebär att du får en närhet till den pulserande stämningen på Elfsborgsläktaren och biljetter till ett grymt pris.

För att maximera gemenskapen kommer platserna på Gula Hörnan att vara onumrerade. Detta gör det lättare för dig och dina vänner att sitta tillsammans – oavsett om ni köper årskort, lösbiljett eller brukar gå på match i olika sällskap. Kanske hittar du även nya vänner på sektionen du vill sitta bredvid, vilket då är enkelt att lösa. Du kan även överlåta din biljett till någon annan.

Gula Hörnan är helt enkelt ett grymt alternativ för dig som vill dra med kompisgänget och fortfarande vara aktiv och heja fram di gule under matcherna!

Huvudpartners