Nästa hemmamatch
(matchen spelas utan publik)

2020-11-01 14:30

IF Elfsborg

VS

IFK Norrköping

Fortsätt att stötta föreningen och
köp dina fiktiva stödbiljetter till matchen.

SWISH 123 06 10 584
50 KR/BILJETT

U21

Folksam U21 Allsvenskan

Under 2020 har IF Elfsborg en gemensam U-trupp som spelar seriespel i Folksam U21 Allsvenskan Södra och U19 Allsvenskan Södra. Tidigare fanns en åldersbegränsning, vilken togs bort inför säsongen 2019. Varje klubb ansvarar istället för att unga spelare i klubben får matchning ihop med seniorspelare. De A-truppsspelare som av olika skäl inte spelar i Allsvenskan under någon vecka kan få bra matchning i U21. Positivt är även att våra bästa ungdomar i och med detta, får möjlighet att spela tillsammans med våra A-lagsspelare och även möta allsvenska spelare från andra klubbar.

Seriespel och slutspel

18 klubbar ingår i årets U21-serier. Klubbarna delas upp i en Allsvenskan Norra, en Allsvenskan Mellersta och en Allsvenskan Södra. Varje serie innehåller sex lag som möts i  dubbelmöten fram mitten av oktober, totalt tio matcher per lag.

Varje gruppetta och den bästa grupptvåan spelar under hösten semifinaler som avgörs i enkelmöten och sedemera också en final som även den avgörs i ett enkelmöte. Finalen spelas tisdag den 27 oktober. Hemmalag avgörs genom fri lottning.

Vinnaren av U21-serien 2020 erhåller en vinstpremie på 100 000 kronor, tvåan erhåller en premie på 50 000 kronor.

IF Elfsborg U21

Spel i U21 är sista steget för våra ungdomsspelare att inse vad som krävs för att bli allsvensk spelare. Det är ett bra sätt för klubben att både testa och utbilda våra spelare vidare och göra dem redo för att bli professionella fotbollsspelare.

För att bli a-lagsspelare i IF Elfsborg kräver klubben att man sköter sig både på och utanför planen. Som professionell fotbollsspelare ställs höga krav på att man sköter sin kropp med träning, kost och sömn. I U21 har klubben möjlighet att testa om spelarna verkligen har kapacitet att ta det sista klivet och bli allsvenska seniorer. För IF Elfsborg är det oerhört viktigt att fostra egna spelare. Genom åren har vi haft glädjen att få fram många talanger som hjälpt oss i vår strävan mot resultat. För att nämna några spelare som under senare år har gått hela vägen genom vår elitverksamhet, A-lag och ut i Europa: Oscar Hiljemark, Marcus Rohdén, Sebastian Holmén, Johan Larsson, Arber Zeneli och Adam Lundqvist. Egna spelare som idag spelar i vårt A-lag är bland annat Simon Olsson, Per Frick, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Tim Rönning, David Olsson och Christopher Mc Vey. Samtliga av dessa spelare har rätt drivkraft, stor talang och karaktär – egenskaper som vi söker hos Elfsborgsspelare. Deras vilja att bli fotbollsspelare var stor och i U21 visade de verkligen att de hade vad som krävs för att bli uppflyttade till vårt a-lag.

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer