Nästa hemmamatch

2019-09-22 17:30

IF Elfsborg

VS

Malmö FF

Köp Biljett

3-3 IF Elfsborg – IFK Norrköping

Omgång 30 Publik: 6516

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 30
IF Elfsborg – IFK Norrköping 3-3 (1-1)
Mål: Viktor Prodell (11′), David Moberg Karlsson (38′), Kalle Holmberg (72′), Viktor Prodell (75′), Lasse Nilsson (83′), David Moberg Karlsson (87′)
Gult kort, Elfsborg: Ibrahim Dresevic
Rött kort, Elfsborg: 
Elfsborgs startelva: Kevin Stuhr Ellegaard –  Jesper Manns (79′), Ibrahim Dresevic, Joakim Nilsson, Adam Lundqvist – Simon Lundevall, Samuel Holmén, Alex Dyer, Issam Jebali (79′) – Viktor Prodell, Jesper Karlsson (62′)
Ersättare: David Olsson, Rami Kaib, Jörgen Horn, Daniel Gustavsson (79′), Emir Bajrami (79′), Lasse Nilsson (62*), Simon Olsson
Publik: 6516

Sammanfattning

Årets allsvenska anno 2017 skulle summeras när IFK Norrköping gästade Borås Arena.
Innan matchen sparkades igång hölls en tyst minut för den bortgångna evige Elfsborgaren Arne Idh som gick bort av en ålder av 89 år och efter matchen ville hyllningarna inte ta slut för Lasse Nilsson som gjorde sin sista match i Elfsborgströjan och även årets sista mål i en match som slutade 3-3.

Det var en pigg och rapp start av båda lagen och Elfsborg kunde se fartfantomen Jesper Karlsson från start tillsammans med Viktor Prodell på topp som under den första halvleken rev stora sår i Norrköpings försvar. Allsvenskans assistkung Simon Lundevall var på riktigt spelhumör och kunde redan i den 8:e minuten ha gjort ledningsmålet efter en fin överstegare men blev störd i skottögonblicket och inte riktigt fick till avslutet. Simon som inför den sista omgången ledde assistligan i Allsvenskan med sina 11 inspelade assist skulle få utöka den ledningen när han just i den 11:e minuten serverade Viktor Prodell som sköt in ledningsmålet mellan benen på IFK Norrköpings målvakt. Innan dess hade Borås Arena i den 9:e minuten ställt sig upp och hyllat Elfsborgs nummer 9, Lasse Nilsson som för dagen gjorde sitt sista framträdande i Elfsborgströjan när han blev inbytt i den 62:a minuten. Jesper Karlsson var väldigt företagsam och kunde och borde ha gjort 2-0 men fick inte till avsluten i den första halvleken. Drygt 25 minuter in i den samma skulle IFK Norrköping få en oväntat chans att kvittera då ett skott utifrån ställde Kevin i målet fullständigt men bollen tog i stolpen och på returen offrade Adam Lundqvist sig på sedvanligt sätt och förhindrade en kvittering. Jesper Karlsson jagade ett utökande av dagens målskörd och kunde så när assistera till Issam Jebali som dock inte kunde styra bollen i mål med kvarten kvar av första. En fin chans som den tunisiska spelaren nog gärna ville ha på och i mål. Innan halvleken var slut så kunde Norrköping kvittera till 1-1 efter att Daniel Moberg Karlsson fått till en riktig pärla i krysset. Likaläge efter halva matchen.

Andra halvlek summerade lite Elfsborg säsong 2017 då det blev både mål framåt och bakåt i en salig blandning. Elfsborg började dock bäst och med Jesper Manns nedtagning i den 57:e minuten trodde nog de flesta på arenan att det skulle bli mål men Viktor Prodell  var lite för snabb på Jespers passning och fick inte styr på bollen. I den 62:a minuten kom så bytet när Jesper Karlsson tackades av för i dag och in byttes Lasse Nilsson för sista gången i Elfsborgströjan till ett gulsvart tifo av guliganera. Ett par minuter senare tog Norrköping ledningen med 2-1 men Viktor Prodell kunde göra sitt andra mål för dagen då han kvitterade på nick strax efter till 2-2 med andra ord innan matchen tog ny vändning…
I den 83:e minuten pekade domaren på straffpunkten när Simon Lundevall gick i backen och saken var lika självklar som att det är jul i december, att Lasse Nilsson skulle ta den. Det var inte århundrades bästa straff men huvudsaken var att det blev mål och Elfsborg var i ledningen. Sagan var nästintill komplett. Då kom David Moberg Karlsson emellan och kvitterade till 3-3 i den 87:e minuten och matchen slutade lika.

Lasse fick göra Elfsborgs sista mål för säsongen i sin sista match i den gulsvarta dressen. En epok, en lång sådan var över och efter matchen ville inte hyllningarna ta slut när han hyllades av publiken och guliganerna konstaterade det vi redan visste:
”DET FINNS BARA EN LASSE NILSSON”

Janne Mian summerade matchen och året 2017 på följande sätt:
– Med boll är vi bra  i dag. Vi har ett hög utgångsposition. Vi gör inte rätt saker alltid, många individuella misstag och bolltapp summerar säsongen 2017 på något sätt. Läcker bakåt och bra framåt. Jag känner att vi måste gå från pojkar till män i försvarsspelet inför nästa år.

Inför matchen

Årets sista match ska spelas när IF Elfsborg tar emot IFK Norrköping under söndagen.
Matchen är även Lasse Nilssons sista i Elfsborg, så kom till Borås Arena för att tacka och hylla Lasse för hans fantastiska insatser både på och utanför planen!

ALLSVENSKAN – OMGÅNG 30
IF Elfsborg – IFK Norrköping
Borås Arena, söndag 5 november, avspark 15:00
Matchen sänds i C More Fotboll och streamas live på www.cmore.se (fullständig länk nedan)
Direktlänk till Elfsborg–Norrköping: https://www.cmore.se/sport/spel/3942061-if-elfsborg-ifk-norrkoping

ELFSBORGS TRUPP (19 spelare)

Kevin Stuhr Ellegaard, David Olsson
Jesper Manns, Adam Lundqvist, Jörgen Horn, Jon Jönsson, Daniel Gustavsson, Samuel Holmén, Lasse Nilsson, Simon Lundevall, Issam Jebali, Joakim Nilsson, Rami Kaib, Ibrahim Dresevic, Simon Olsson, Jesper Karlsson, Emir Bajrami, Viktor Prodell, Alex Dyer

FRÅNVARO (SKADA/SJUKDOM/AVSTÄNGNING)
Per Frick skadade sig i matchen mot Sundsvall 15/10 och efter att man konstaterat dubbla ledbandsskador i foten på Frick är hans säsong över. Rasmus Rosenqvist missar matchen mot Norrköping på grund av en fotledsskada. Anders Randrup missar matchen mot Norrköping på grund av personliga skäl.

FORMKURVOR (SENASTE 5)

IF Elfsborg (F–V–V–F–F)
28 oktober: Östersund–Elfsborg 4–1
21 oktober: AFC–Elfsborg 2–3
15 oktober: Elfsborg–Sundsvall 2–1
1 oktober: AIK–Elfsborg 5–2
25 september: Malmö–Elfsborg 6–0

IFK Norrköping (V–O–F–V–F)
30 oktober: Norrköping–Örebro 2–0
22 oktober: Sundsvall–Norrköping 2–2
16 oktober: Norrköping–Malmö 1–3
1 oktober: Hammarby–Norrköping 0–2
23 september: Halmstad–Norrköping 2–1

POÄNGLIGOR (TOPP 5)

IF Elfsborg
Issam Jebali 17 (10+7)
Simon Lundevall 17 (6+11)
Per Frick 8 (7+1)
Viktor Prodell 8 (7+1)
Daniel Gustavsson 8 (7+1)

IFK Norrköping
Kalle Holmberg 15 (13+2)
Filip Dagerstål 7 (2+5)
David Moberg Karlsson 7 (4+3)
Linus Wahlqvist 5 (2+3)
Alexander Jacobsen 4 (2+2)

Lasse Nilsson och Janne Mian inför årets sista match

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudsponsorer
Officiella sportleverantörer