0-1 IF Elfsborg – Malmö FF

Omgång 20

IF Elfsborg förlorade mot Malmö FF i onsdagens allsvenska möte på Borås Arena. Slutresultatet skrevs till 0–1 (0–0).

Under onsdagskvällen stundade ett riktigt toppmöte på Borås Arena då Malmö FF var på besök. Ett Malmö som inför matchen låg på en fjärdeplats i tabellen, en poäng bakom tredjeplacerade IFE. Det var helt enkelt viktiga poäng på spel i den fortsatta kampen om topplaceringar för båda lagen.

Matchen inleddes i ett sedvanligt högt tempo och redan från avspark kunde Elfsborg sätta ett tryck mot MFF:s mål. Och det dröjde inte lång tid innan även gästerna tagit sig fram för sitt första läge.

Redan efter fem minuters spel såg ett fint samarbete mellan de offensiva pjäserna till att sätta Simon Olsson i bra läge. Den senare sökte dock Alexander Bernhardsson, men passningen räckte inte till.

Just Alexander Bernhardsson, som i den här matchen fick chansen från start på högerkanten, var väldigt pigg under den första halvleken. Han visade både prov på styrka i närkamperna och snabbhet i löpdueller mot sina motspelare.

Malmö FF var laget som hade mest bollinnehav, medan Di Gule skapade majoriteten av sina lägen framåt via omställningar. Omställningar där Per Frick allt som oftast mötte boll, drog med sig sin försvarare och där kantlöparna Jeppe Okkels och Alexander Bernhardsson tryckte på framåt där bakom. Och de båda kunde också komma till avslut ett par gånger – men avslut som antingen räddades eller smet utanför stolpen.

I mitten av den första halvleken kom IFE till ett jätteläge efter att man pressat sina motståndare på ett effektivt sätt. Per Frick frispelade Simon Olsson i offensivt straffområde, men istället för att gå på avslut valde han osjälviskt att försöka hitta in med en passning framför mål.

Mot slutet av halvleken var Alexander Bernhardsson sånär på att styra in bollen efter inspel av kollega Jeppe Okkels. Men den första halvleken slutade mållös.

Den andra halvleken fortsatte som den första slutade. Intensiv, tuff och med två lag som ville mycket i spelet. Det var väldigt mycket fram och tillbaka. I ena stunden räddade Frederik Holst en nick just framför egen mållinje – och i nästa stund är han just bakom Per Frick i det höga presspelet.

IF Elfsborg fortsatte att skapa en hel del chanser i den andra halvleken, men bollen ville inte in.

Istället var det Malmö FF som med kvarten kvar att spela kunde få in matchens första mål via självmål.

Manager Jimmy Thelin hade tidigare i matchen bytt in Rasmus Alm. In efter målet kom också Marokhy Ndione, och senare även Emmanuel Boateng tillsammans med Jacob Ondrejka. Men gästerna lyckades hålla undan under slutminuterna och gick segrande ur den här jämna toppfajten.

Härnäst väntar Mjällby AIF på bortaplan. Den matchen spelas på söndag.

IF Elfsborg–Malmö FF 0–1 (0–0)

Målen: 0–1 självmål (76)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Maudo Jarjué, Leo Väisänen, Simon Strand–Frederik Holst (81), André Römer (88), Simon Olsson–Jeppe Okkels (67), Per Frick, Alexander Bernhardsson (88)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Christopher McVey, Samuel Holmén, Emmanuel Boateng (88), Rasmus Alm (67), Jacob Ondrejka (88), Marokhy Ndione (81)

Varningar, IFE: Frederik Holst (33), Per Frick (45), André Römer (50), Johan Larsson (57)

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer