0-4 IFK Örby U – IF Elfsborg

Omgång 3

IFK Örby U – IF Elfsborg 0–4 (0–2)

Mål: 0–1 Linda Westberg Carlsson 19′ 0–2 Ebba Johansson 35′, 0–3 Johanna Kalinskij Köhlquist 88′, 0–4 Ellen Larsson 90′

Truppen: Lia Wiking (mv), Rebecka Wikander (mv), Wilda Johansson, Fanny Johansson, Sara Isaksson, Linda Westberg Carlsson, Elin Dahl, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Evelina Brink, Donika Shala, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ebba Johansson, Ida Backlund, Maja Wrångemyr, Sara Jardving

Sammanfattning

Årets tuffaste match mot ett starkt motstånd resulterade ändå i en ny storseger – damlagets segertåg rullar därmed vidare. 

Första matchen efter uppehållet stod på programmet för IF Elfsborgs damlag som åkte till Örby för match mot fjolårssegrarna av serien, IFK Örby U. En viss nervositet fanns i truppen, trots de fina resultaten före sommaruppehållet så visste spelarna inte riktigt var de stod efter sommaren. Det skulle de snart bli varse om.

Att spelarna hade respekt för en tuff bortamatch mot bra motstånd märktes, men Elfsborg kunde ändå genomföra en bra prestation även om den kanske inte var helt bländande. I första halvlek tog laget ledningen genom Linda Westberg Carlsson innan Ebba Johansson gjorde 2–0 med tio minuter kvar. I andra halvlek ökade Elfsborg sedan på genom en fin frispark från Johanna Kalinskij Köhlquist innan sista målet från Ellen Larsson fastställde slutresultat till 4–0.

Stark försvarsinsats gav ny hållen nolla

Elfsborg fick därmed med sig ytterligare en trepoängare och står på full pott och hela 13–0 i målskillnad efter tre matcher. Tränare Joakim Carlsson var nöjd med dagens prestation.
– Det märktes att det var första matchen, det var lite nervöst och vi kom till Örby som vi visste skulle ge ett bra motstånd. De gav oss en rejäl match och vi kom väl inte riktigt upp i standard i passningsspel och rörelse, men försvarsmässigt var det en riktigt bra insats, kommenterar Carlsson.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer