Publicerad: 2022-03-29 09:12, Uppdaterad 2022-08-20 18:00

Mål: 1–0 Carl Mauritzson 7′, 2–0 Ahmed Qasem 82′, 3–0 Ahmed Qasem 88′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Ahmed Qasem, Arian Sawsani, Calle Svensson Lillvik
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Felix Älverdal, Mohamed Adam, Leo Östman, Yamin Souayeh, Noah Norden, Youssef Khaked

Sammanfattning

Elfsborg tog en mycket härlig seger mot Halmstads BK när lagen möttes i P19 Allsvenskan.

Det har varit en tuff säsong resultatmässigt, men efter sommaruppehållet kom Elfsborg på rätt väg även resultatmässigt. En poäng mot Sirius blev också en poäng mot Malmö FF på bortaplan under förra helgen, men denna helg var det Halmstads BK som gästade Borås – och nu skulle laget få utdelning.

Gulsvart fick en smakstart redan efter sju minuter när Carl Mauritzson gjorde 1–0, ett mål som Elfsborg kunde bygga vidare på och en ledning att ta med sig in i halvtidsvilan. I andra halvlek fortsatte Elfsborg att spela en bra fotboll och gjorde vad man kunde för att försvara ledningen, men också bygga vidare på densamma. Framåt slutet av matchen blev den något bräckliga ledningen med ett mål än mer säker när Ahmed Qasem, förstärkningen från A-laget, kunde göra två mål mot slutet av matchen.

Elfsborg tog därmed sin andra seger i serien i år, ett härligt resultat och därmed är laget fortsatt obesegrade efter uppehållet.