2-6 IF Elfsborg – IFK Göteborg

Publicerad: 2022-03-29 09:06, Uppdaterad 2022-05-14 22:29
Omgång 7

IF Elfsborg – IFK Göteborg 2–6 (2–4)

Mål: 0–1 8′, 0–2 10′, 0–3 20′, 1–3 Theo Lind 28′, 2–3 Theo Lind 33′, 2–4 44′, 2–5 79′, 2–6 89′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Max Sandberg, Youssef Khaked, Theo Lind, Hampus Hagvall, Carl Mauritzson, Adam Bertilsson, Arian Sawsani, Noah Norden
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Frode Aronsson, Mohamed Adam, Adrian Hugg, Yamin Souayeh, Calle Svensson Lillvik

Sammanfattning

Västderby var på schemat – då blev det platt fall resultatmässigt för U19-laget när IFK Göteborg var i Borås.

Elfsborgs inledning i P19 Allsvenskan har varit knackig och utan resultat som gått lagets väg. Laget tog en härlig seger med 3–2 mot IFK Norrköping för två matcher sedan, men föll därefter på bortaplan mot Helsingborg. På lördagen var det dags att ställas mot IFK Göteborg som gått riktigt bra i serien. Det skulle också bli ett uppvaknande inledningsvis.

Gästerna tog nämligen ett rejält grepp om matchen redan i starten. Efter tio minuter hade IFK gjort såväl 0–1 som 0–2 och i den 20′ minuten satte laget in 0–3. Uppförsbacke, ridå och motvind för Elfsborg mot ett motståndarlag i balans. Men Elfsborg ville inte ge upp, och särskilt inte Theo Lind. I den 28′ minuten gjorde han 1–3 och laget fick lite energi. När han sedan också gjorde 2–3 i den 33′ minuten var det match på riktigt igen. Men då kom det ett snöpligt avgörande ögonblick i matchen. Precis före halvtidsvilan kunde Göteborg öka på till en tvåmålsledning, vilket var mentalt tufft.

Elfsborg försökte så gott man kunde i andra halvlek, täcka bakåt men samtidigt göra allt för att närma sig målmässigt. Chanser fanns, men bollen ville inte in. Istället avgjorde Blåvitt matchen i slutskedet med två ytterligare mål och vinna med 6–2.

Nästa match är 21 maj mot BK Häcken på bortaplan.