1-1 Trelleborgs FF – IF Elfsborg

Omgång 7

Trelleborgs FF – IF Elfsborg 1–1 (1–1)
Mål: 0–1 Gustav Broman 3′, 1–1 Självmål 29′
Startelva: 30. Camil Altun (mv), 3. Johannes Vedin, 5. Oliver Zandén, 6. Kevin Holmén, 7. Noah Söderberg, 8. Tim Stålheden (K), 10. Aleksandar Ceganjac, 11. Prince Isaac Kouame, 13. Eduart Iljazi, 17. Gustav Broman, 19. Jesper Sandberg Hesselgren
Ersättare: 31. Sebastian Jonsson (mv), 2. Makwan Sawsani, 12. Joel Wiktorsson, 16. Kevin Liimatainen, 18. Musa M’Benga, 20. Nattnael Zerai

Sammanfattning

Sju matcher in i U19 Allsvenskan Södra är Elfsborg fortsatt obesegrade efter en tuff bortamatch mot Trelleborg.

Det var inte bara A-laget som var i Skåne på söndagen, även U-truppen var på besök fast de åkte tre mil söderut från Malmö och hamnade på Vångavallen för möte mot Trelelborgs FF. I U19 Allsvenskan Södra har Elfsborg gått fantastiskt bra med idel segrar på de inledande sex matcherna, dessutom med en ramstark defensiv och en producerande offensiv. Nu skulle Trelleborg försöka bryta den sviten som hade råg i ryggen efter att de nästan hämtat upp ett underläge med 0–3 mot Malmö i förra omgången, men fick se sig besegrade med 3–2. Lägg därtill att det alltid är tuffa matcher mot Trelleborg, ett lag som kämpar och sliter i den skånska blåsten. Så var det även under söndagen.

Elfsborg fick en riktigt bra start på matchen när Gustav Broman fick in ledningsmålet till 1–0 redan i den tredje minuten, men Trelleborg kämpade och slet. Dock fick de lite hjälp när kvitteringen var ett faktum då Elfsborg fick en frispark mot sig. Den efterföljande frisparken gick via Elfsborgsspelare och in i mål efter dryga halvtimman spelad. Därefter kunde matchen gått lite hur som helst. Båda lagen kämpade, försökte skapa chanser och ta ledningen i matchen, men fler mål än så blev det inte. Elfsborg tog en stark poäng på bortaplan och är fortsatt serieledare med sex vinster och en oavgjord match på kontot.

Tränare Tobias Linderoth var nöjd med killarnas insats i söndagens match. 
– Vi visste att det skulle vara tufft och tätt, men vi tog ledningen och sedan får de med sig ett självmål. Det kunde studsa åt båda håll därefter. Vi har övat hela veckan på gräs och inför den förväntade matchbilden som vi trodde det skulle bli. Trelleborg krigar, det är inget lag som viker ner sig och det är bra att killarna får lära sig att fotbollsmatcher kan se ut på olika sätt. Det roliga är att se killarnas utveckling, att laget har tagit kliv framåt varje vecka och att några också spelar i både U21- och U19 Allsvenskan, avslutar Linderoth.

Elfsborg Play

Till videoarkivet

Tabell

Annonser
Huvudpartners
Officiella sportleverantörer
Ligapartners