3-0 IF Elfsborg – Örgryte IS Fotboll

Publicerad: 2023-03-23 15:29, Uppdaterad 2023-04-12 10:20
Omgång 2

IF Elfsborg – Örgryte IS Fotboll 3–0 (1–0)

Mål: 1–0 Jalal Abdulai 9′, 2–0 Jack Cooper Love 53′ , 3–0 Jack Cooper Love 75′

Startelva: Tim Rönning (mv), Gustaf Lagerbielke, Viktor Nylén, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, André Boman, Kevin Holmén, Jack Cooper Love, Besfort Zeneli, Ibrahim Buhari, Jalal Abdulai,
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Adam Johansson, Isak Edman, Enzo Andren, Frode Aronsson, Gottfrid Rapp, Malte Wester

Sammanfattning

Elfsborg tog en ny seger när Örgryte IS var på besök och har därmed fått en smakstart på säsongen. 

På tisdagseftermiddagen var det dags för ny match i U21 Allsvenskan Västra. För motståndet stod Örgryte IS som också spelat en match i serien tidigare, där det blev storförlust mot IFK Göteborg med 5–1. För Elfsborgs del var det första U21-matchen sedan den 15 mars när serien smygstartade, där gulsvart vann med 2–0 mot Skövde AIK.

Elfsborg stod för en riktigt fin insats i denna match och hade med sig ett lag med fin mix mellan A-lagsrutin och hungriga U-truppspelare. Det blev också en tämligen odramatisk match rent resultatmässigt när Elfsborg hade ett riktigt bra grepp om matchen. I första halvlek kunde hemmalaget ta en tidig ledningen genom Jalal Abdulai, innan man i andra halvlek lyckades göra två mål ytterligare, båda målen gjorda av Jack Cooper Love. Matchen slutade 3–0 och därmed en stabil vinst att ta med sig.

Tränare Victor Salwén var nöjd med matchen:
– Det här var en väldigt bra match idag där vi var närmre att göra många fler mål än att släppa in något. Vi har flertalet chanser så det kunde runnit iväg, men vi vinner med tre mål och det är vi nöjda med. Vi har också en bra mix mellan A-lagsspelare och U-lagsspelare där A-lagsspelarna verkligen leder med goda exempel idag, vilket är superviktigt. Vi gör rätt saker och har nu fyra vinster på fyra seriematcher, när vi slår samman P19- och U21-serierna, kommenterar Salwén.

Nu väntar det två veckor till nästa match när Elfsborg åker till Göteborg för match mot Gais.

Huvudpartners