Publicerad: 2023-10-23 13:20, Uppdaterad 2023-10-31 20:49

Mål: 0-1 Alexander Hughes 9′

Startelva: Tim Rönning (mv), Gustav Henriksson, Maudo Lamine Jarjué, Jens Jakob Dyhr Thomasen, Jalal Abdullai, Ahmed Qasem, André Boman, Camil Jebara, Besfort Zeneli, Noah Söderberg, Viktor Widell
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Ludvig Richtner, Enzo Andren, Timothy Noor Ouma, Isak Edman, Felix Älverdal, Frode Aronsson

Sammanfattning

Det blev en snöplig förlust mot Malmö FF när U21-finalen spelades på Borås Arena under tisdagskvällen.

Regerande mästarna i U21-serien, IF Elfsborg, lyckades med konststycket att ta sig till en ny SM-final året efter. Matchen spelades på Borås Arena under tisdagskvällen och det skulle bli en tät och jämn match. Malmö var laget som kom ut bäst och tog ett grepp om matchen redan omgående. Sju minuter in skapade laget ett farligt läge, men det var först i minut 9 som målet kom. Efter ett inspel klippte Alexander Hughes till vid bortre stolpen, och bollen gick in till 1-0 för gästerna.

Ledningsmålet till trots var det sedan Elfsborg som började få ett bra grepp om matchen. En boll gick som ett höstlöv, men stolpen stoppade den chansen. Camil Jebara fick sedan en rejäl chans att sätta kvitteringen, men Malmös målvakt stod för en bra benparad. Ledningsmålet stod sig in i paus och när det var dags för andra halvlek var det Malmö som återigen satte lite tryck inledningsvis. Elfsborg växte in i det även här, men hade svårt att skapa några solklara lägen. Det var först i slutminuterna som hemmalaget fick än mer tryck, men bollen ville inte in. Därmed var det Malmö som fick stå som segrare i årets U21 Allsvenska.

Tränare Viktor Salwén:
– De är bra de första minuterna, sedan tar vi över helt. Vi gör en bra prestation, vi skapar många bra chanser men i en final spelar det ingen roll. Grabbarna genomför matchen väldigt bra men det som saknas är att vi inte får in bollen i mål, för rent spelmässigt har vi inget att klaga på. Det är den berömda marginalen som inte är med oss riktigt idag, konstaterar Viktor.